FinansWatch

Svak økning i bruk av fleksibilitetskvoten hos bankene

Bruken av fleksibilitetskvoten i utlånsforskriften er på omtrent samme nivå som den har vært tidligere i år.

Illustrasjonsbilde. Finansdistriktet Barcode i Bjørvika i Oslo. | Foto: Jörgen Skjelsbæk

Fleksibilitetskvoten er bankenes adgang til å innvilge lån som går ut over utlånsforskriftens regler om gjeldsgrad og betjeningsevne. Denne kvoten ble doblet fra 10 til 20 prosent i fjor da det var stor usikkerhet om pandemiens innvirkning på økonomien.

I den nye utlånsforskriften som kom i fjor ble gjeldsgradsbestemmelsen videreført på fem ganger inntekt. Finanstilsynet og enkelte andre ønsket at denne ble redusert til 4,5 ganger inntekt.

Normaltnivået for bruk av fleksibilitetskvoten i Norge er mellom 5 og 7 prosent for boliglån. I tredje kvartal i år ble kvoten brukt i 6,7 prosent av lånene utenom Oslo og 5,8 prosent i Oslo. Det er vesentlig lavere enn på samme tid i fjor, da kvoten var doblet for bankene. Nivået er omtrent på nivå med tredje kvartal 2019 og de foregående kvartalene i år. Trenden er at kvoten brukes litt oftene utenfor Oslo og litt sjeldnere i Oslo.

I Finanstilsynets utvalg på 29 banker var det to banker som lå mellom 9,5 og 10 prosent i kvartalet, altså at de utnyttet nesten hele kvoten.

Forbrukslån

Det var flere forbrukslån som ble innvilget med bruk av fleksibilitetskvoten i tredje kvartal i år enn i fjor. Fleksibilitetskvoten innen forbrukslån er på 5 prosent. Normalnivået ligger rundt 2 prosent.

I tredje kvartal var kvotebruken på 2,4 prosent blant de bankene som er med i undersøkelsen. Det er 0,2 prosentpoeng mer enn foregående kvartal og samme tid i fjor.

To foretak gikk over kvoten og hadde henholdsvis 5,1 og 5,6 prosent bruk av fleksibilitetskvoten.

Instabank har lånt ut 582 millioner kroner i lån med andreprioritets pant i bolig på halvannet år

Finans Norge mener regjeringens budsjettforslag raserer IPS-ordningen

Den langsiktige gjeldsveksten øker – men den kortsiktige synker 

Mer fra FinansWatch

Skal rekruttere unge talenter til finansbransjen

– Vi ønsker å være den naturlige samarbeidspartneren når selskaper i finanssektoren skal se etter sitt neste talent. Det er attraktivt med et selskap som spesialiserer seg på «talent search» innenfor finanssektoren, ikke bare «den eldre garde», sier fersk leder Fanny Harg i Finanstalenter AS.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch