NHH-professor til DN: Grunn til å tro at tilsynet vil kreve at fondsvirksomheten selges

Torsdag kunngjorde Konkurransetilsynet at fristen for deres vurdering av DNBs oppkjøp av Sbanken utsettes enda en gang, denne gangen til 18.november. Men det er «absolutt siste frist», understreker Konkurransetilsynet.
DNB vil kjøpe Sbanken. Konkrransetilsynet vil konkludere om det omstridte oppkjøpet i november. | Foto: INTS KALNINS/REUTERS / X02120
DNB vil kjøpe Sbanken. Konkrransetilsynet vil konkludere om det omstridte oppkjøpet i november. | Foto: INTS KALNINS/REUTERS / X02120

NHH-professor Øystein Foros sier til Dagens Næringsliv at han tror tilsynet krever at fondsvirksomheten selges:

– Det er grunn til å tro at Konkurransetilsynet krever at fondsvirksomheten, det vil si fondsdistribusjonen, selges, og at kjøper er på plass før godkjennelse, sier Foros til avisen.

Forsker og førsteamanuensis ved Institutt for markedsføring ved BI, Tuba Yilmaz, sa til FinansWatch tidligere i oktober at tiltak som eventuelt er foreslått til Konkurransetilsynet; som å sette opp en uavhengig virksomhet for Sbankens fondssparing eller å finne en kjøper til den, vil kunne bli arbeidskrevende.

–  Imidlertid er fondssparing en viktig del av produktporteføljen til Sparebanken, og en viktig del av tilbudet deres. Å fjerne dette produktet vil skade kundeopplevelsen, og redusere kundetilfredsheten. Til slutt vil det kunne føre til at kundene forlater banken, sa hun til FinansWatch.

Det var den 15. april i år at det ble kjent at DNB ønsker å kjøpe Sbanken.

Konkurransetilsynet utvider fristen for sin vurdering av DNBs oppkjøp av Sbanken 

– Tydelig at tilsynet tar dette seriøst

DNB svarer Konkurransetilsynets bekymringer med avhjelpende tiltak 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også