FinansWatch

Det internasjonale pengefondet mener myndighetene må spille en mer aktiv rolle rundt bærekraftige fond

Krav om styrket klimarapportering, gode regulatorisk tilsyn og skatteletter, mener det internasjonale pengefondet (IMF) må til for å hjelpe grønne fond.

Foto: Jens Dresling

I et blogginnlegg på sine nettsider skriver det internasjonale pengefondet at myndighetene bør styrke internasjonal rapportering og klassifisering for bærekraftige investeringer, både for selskaper og investeringsfond. Det internasjonale pengefondet peker også på at det er viktig med et godt regulatorisk tilsyn for å forhindre grønnvasking.

Videre mener de at det er viktig med verktøy for å kanalisere besparelser for fond som satser på bærekraft. For eksempel gjennom skattefordeler for bærekraftige fond som pensjonsordninger eller livsforsikringsprodukter, bidra til å utfylle andre tiltak for å redusere klimaendringer.

Det internasjonale pengefondet skriver at på slutten av 2020 utgjorde bærekraftsfond 7 prosent av den samlede investeringsfondssektoren. I 2020 stemte nesten 50 prosent av konvensjonelle investeringsfond for klimarelaterte aksjonærvedtak, opp fra omtrent 20 prosent i 2015.

Mer fra FinansWatch

Vil refinansiere gjeld med stabil krypto

Fintech-selskapet Horde har initiert tjenesten Bustad, som gjør at gjeldstyngede huseiere kan selge ut deler av huset sitt for å betale ned på lån. Boligkjøpene finansieres av stablecoinen Bustad coin.

Disse bankene hever renten tirsdag

Etter at Norges Bank hevet styringsrenten med 0,5 prosentpoeng forrige uke har flere av Norges banker bestemt seg for å heve sine rentesatser.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch