Det internasjonale pengefondet mener myndighetene må spille en mer aktiv rolle rundt bærekraftige fond

Krav om styrket klimarapportering, gode regulatorisk tilsyn og skatteletter, mener det internasjonale pengefondet (IMF) må til for å hjelpe grønne fond.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

I et blogginnlegg på sine nettsider skriver det internasjonale pengefondet at myndighetene bør styrke internasjonal rapportering og klassifisering for bærekraftige investeringer, både for selskaper og investeringsfond. Det internasjonale pengefondet peker også på at det er viktig med et godt regulatorisk tilsyn for å forhindre grønnvasking.

Videre mener de at det er viktig med verktøy for å kanalisere besparelser for fond som satser på bærekraft. For eksempel gjennom skattefordeler for bærekraftige fond som pensjonsordninger eller livsforsikringsprodukter, bidra til å utfylle andre tiltak for å redusere klimaendringer.

Det internasjonale pengefondet skriver at på slutten av 2020 utgjorde bærekraftsfond 7 prosent av den samlede investeringsfondssektoren. I 2020 stemte nesten 50 prosent av konvensjonelle investeringsfond for klimarelaterte aksjonærvedtak, opp fra omtrent 20 prosent i 2015.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også