Nytt verktøy gjør taksonomien lettere tilgjengelig

Europakommisjonen har lansert «EU Taxonomy Compass» som skal gjøre innholdet i taksonomien lettere tilgjengelig.
GRØNT SKIFTE: Mange er usikre på hvilke regler som gjelder når EU-taksonomien blir innført. | Foto: AP Photo/Yves Logghe, File
GRØNT SKIFTE: Mange er usikre på hvilke regler som gjelder når EU-taksonomien blir innført. | Foto: AP Photo/Yves Logghe, File

I juni i fjor vedtok EU klassifiseringssystemet (taksonomien) for bærekraftig økonomisk aktivitet. Taksonomiforordningen antas å være EØS-relevant, men er foreløpig ikke tatt inn i EØS-avtalen.

Regjeringen har foreslått å gjennomføre forordningen i en ny lov om offentliggjøring av bærekraftsinformasjon i finanssektoren og et rammeverk for bærekraftige investeringer.

En undersøkelse fra Finansforbundet viser at kun 16 prosent føler de sitter med nødvendig kompetanse om bærekraft, til tross for at kravene til slik kompetanse øker.

Nå har EU laget et digitalt verktøy, «EU Taxonomy Compass», som skal gjøre innholdet i taksonomien lettere tilgjengelig for de ulike brukerne.

Verktøyet skal gjøre det enkelt å sjekke hvilke aktiviteter som er omfattet av taksonomien, hvilke eller hvilket miljømål aktivitetene bidrar til og hvilke kriterier aktivitetene må oppfylle.

Verktøyet EU Taxonomy Compass

 

Finansforbundet om manglende kompetanse: – Veldig bekymringsverdig

DNB ser grønt vekstmarked med ferskt låneprodukt

Sanner legger frem ny lov om bærekraftig finans 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også