FinansWatch

LO-Finans: Skulle ønsket en enda tydeligere kvinneprofil

Lønnsoppgjøret løfter de med lavest lønninger noe, men LO Finans mener det er fremdeles er for stor lønnsforskjell mellom kvinner og menn i denne bransjen.

Foto: Vidar Ruud / NTB

– Oppgjøret løfter de med lavest lønninger noe. Men det er fremdeles for stor lønnsforskjell mellom kvinner og menn i denne bransjen, og det ønsker vi å gjøre noe med. Nå forventer vi at dette blir fulgt opp i de lokale forhandlingene, sier LO-sekretær Are Tomasgard, forhandlingsleder for LO-Finans, i en melding.

Det økonomiske resultatet innebærer et generelt tillegg på 1,7 prosent prosent for alle i lønnsregulativet for finans; minimum 7.700 kroner. 

Lønnsrammen for oppgjøret er i tråd med frontfaget. Resultatet er et anbefalt forslag, som formelt må godkjennes av styrene i Finans Norge og Finansforbundet. Oppgjøret omfatter mer enn 20.000 ansatte i finansnæringen.

– Dette er et resultat i tråd med rammen for frontfaget, men vi kunne ønske oss en enda tydeligere kvinneprofil, sier LO-sekretær Are Tomasgard.

Mer fra FinansWatch

Aprila bank: – Beste kvartalet noensinne

Etter hvert som samfunnet åpner opp igjen ser Aprila bank en stor økning i både utlån og antall etterspørsler. Og de ser ikke for seg at det stopper med det første.

Les også

Trial banner

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger