Finansministeren må svare om meglerhusenes egenhandel

Arbeiderpartiet ber finansminister Jan Tore Sanner (H) vurdere om egenhandel i meglerhus bør reguleres strengere.
Svein Roald Hansen (Ap) mener dagens egenvurdering ikke er tilstrekkelig. | Foto: Terje Pedersen / NTB
Svein Roald Hansen (Ap) mener dagens egenvurdering ikke er tilstrekkelig. | Foto: Terje Pedersen / NTB

– Bransjen har jo egne retningslinjer om at ansatte plikter «å utvise tilbørlig aktsomhet», men disse avsløringene er tegn på at skjønn og egenvurdering ikke er tilstrekkelig. Her ser det ut som det er mulig å operere innenfor en rekke gråsoner uten at det får konsekvenser, sier Svein Roald Hansen, som sitter i finanskomiteen på Stortinget for Arbeiderpartiet, til E24.

Meglerhuset Arctic Securities har vært i Finanstilsynets søkelyset den siste tiden etter at det ble kjent at analysesjef Morten Nystrøm kunne handle aksjer i selskaper, før meglerhuset publiserte positive aksjeanalyser på de samme selskapene.

Ifølge E24 er det ikke bare analysesjefene i Arctic som har investert i selskaper i forkant av positive analyser fra eget meglerhus, men også Pareto Securities. Nå skal saken løftes opp i Stortinget, og Arbeiderpartiet krever svar fra finansminister Jan Tore Sanner (H).

«I lys av avsløringene om at ansatte i meglerhus har presentert kjøpsanbefalinger i etterkant av egne kjøp og dermed kunnet påvirke aksjekursene til egen vinning, ser statsråden noe behov for å regulere egenhandel strengere enn i dag?», skriver Hansen i sitt spørsmål til finansministeren mandag, ifølge avisen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også