FinansWatch

Lønnsoppgjøret er i gang 

Tirsdag startet forhandlingene mellom Finans Norge og Finansforbundet. Oppgjøret omfatter over 20 000 ansatte i finansnæringen. 

Forbundsleder i Finansforbundet, Vigdis Mathisen. | Foto: Finansforbundet

– Vi har forventinger til at kjøpekraften til våre medlemmer opprettholdes i 2021. Bedriftene i finans har god lønnsevne. Resultatene taler for seg selv. Det er bare rett og rimelig at de ansatte får sin del av verdiskapningen de har bidratt til gjennom hele året med pandemi, sier forbundsleder Vigdis Mathisen i en pressemelding. 

Lønnsforhandlingene som startet i dag omfatter i hovedsak ansatte i bank og forsikring. I midten av april ble YS og Virke i sitt sentrale lønnsoppgjør enige om en ramme på 2,7 prosent, det samme som frontfaget oppnådde. 

Finans Norge har tidligere understreket at frontfaget er norm for lønnsoppgjøret, til tross for ansattes bidrag til verdiskapningen i finansnæringen og til tross for at tillitsvalgte i bransjen mener stadig mindre av verdiskapningen tilfaller de ansatte. 

Mathisen mener at Finansforbundet viste stor grad av ansvarlighet i fjorårets oppgjør, da pandemiens virkning på samfunnet var uoversiktlig. 

– Det siste året har mange i finans opplevd svak lønnsutvikling sammenlignet med det som er gitt til andre grupper i privat sektor. Sånn kan det ikke fortsette når næringen går så det suser og solide utbytter gis til eierne, sier Mathisen. 

– Vi frykter at næringen blir tappet for viktig kompetanse fordi ansatte opplever en dårlig lønnsutvikling. Vi har sammen med arbeidsgiverne en felles utfordring i å gjøre denne næringen til et attraktivt sted å jobbe også i fremtiden. Å sikre medlemmenes kjøpekraft i den medvinden næringen vår opplever nå er et godt sted å starte, sier hun

Mer fra FinansWatch

– Norske Fintechs bør satse internasjonalt

Finansforbundet har kartlagt den økonomiske utviklingen blant norske fintech-selskaper. Konklusjonen er at det er tøft å lykkes som norsk fintech, men at det er betydelig vekst i omsetning for aktørene, og at det er mange som virkelig satser.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch