DNB tar pant for 5,3 milliarder hos Petter Stordalen

Det er første gang banken tar pant i selskapene i Strawberry-konsernet. DNB vil ikke kommentere saken.
Foto: PR/DNB
Foto: PR/DNB

DNB har tatt pant for totalt 5,25 milliarder kroner hos de majoriteten av hotelldriftsselskapene som tilhører Stordalens Strawberry-konsern. Det skriver DN, som viser til kredittscorerapporter som er hentet ut for flere av selskapene.

– Det har lenge vært kjent at Nordic Choice Hospitality Group fikk utvidet sin finansiering hos DNB for å sikre virksomheten gjennom pandemien. I den forbindelse tok vi selv initiativ til å tinglyse pant i våre driftsselskaper til for del for DNB, forklarer Torgeir Silseth i en e-post, administrerende direktør i Petter A. Stordalens Nordic Choice Hotels, til DN.

Pantene er ifølge avisen registert 26. januar i år, og går varelager, løsøre og fordringer. Det er første gangen banken har tatt pant i disse selskapene.

Ifølge Silseth har de tatt flere drastiske grep for å sikre finansiering som skal hjelpe konsernet gjennom koronakrisen.

– Det er ingen større nyheter bortsett fra at avtalen ble strukturert litt annerledes i forbindelse med utvidelse av engasjementet. Som tidligere svart, tok vi da initiativ til en endring av pant, skriver Silseth.

DNB har ikke lyst til å kommentere saken.

«Vi har ikke mulighet til å kommentere spesifikke kundeforhold, så vi kan dessverre ikke bidra med noen uttalelse fra oss. Du må kontakte selskapet direkte for eventuell kommentar fra dem» skriver kommunikasjonsdirektør Vibeke Hansen i DNB i en epost til DN.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også