FinansWatch

DNB tar pant for 5,3 milliarder hos Petter Stordalen

Det er første gang banken tar pant i selskapene i Strawberry-konsernet. DNB vil ikke kommentere saken.

Foto: PR/DNB

DNB har tatt pant for totalt 5,25 milliarder kroner hos de majoriteten av hotelldriftsselskapene som tilhører Stordalens Strawberry-konsern. Det skriver DN, som viser til kredittscorerapporter som er hentet ut for flere av selskapene.

– Det har lenge vært kjent at Nordic Choice Hospitality Group fikk utvidet sin finansiering hos DNB for å sikre virksomheten gjennom pandemien. I den forbindelse tok vi selv initiativ til å tinglyse pant i våre driftsselskaper til for del for DNB, forklarer Torgeir Silseth i en e-post, administrerende direktør i Petter A. Stordalens Nordic Choice Hotels, til DN.

Pantene er ifølge avisen registert 26. januar i år, og går varelager, løsøre og fordringer. Det er første gangen banken har tatt pant i disse selskapene.

Ifølge Silseth har de tatt flere drastiske grep for å sikre finansiering som skal hjelpe konsernet gjennom koronakrisen.

– Det er ingen større nyheter bortsett fra at avtalen ble strukturert litt annerledes i forbindelse med utvidelse av engasjementet. Som tidligere svart, tok vi da initiativ til en endring av pant, skriver Silseth.

DNB har ikke lyst til å kommentere saken.

«Vi har ikke mulighet til å kommentere spesifikke kundeforhold, så vi kan dessverre ikke bidra med noen uttalelse fra oss. Du må kontakte selskapet direkte for eventuell kommentar fra dem» skriver kommunikasjonsdirektør Vibeke Hansen i DNB i en epost til DN.

Mer fra FinansWatch

Sbanken utsatt for dataangrep

Sbanken ble lørdag formiddag utsatt for et dataangrep av samme type som flere norske instanser ble utsatt for denne uka.

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch