Analytiker tror på 2-3 rentehevinger i året

Kjetil Martinsen i Swedbank tror rentehevingene i Norge vil komme raskt når de først kommer.
Swedbank-analytiker Kjetil Martinsen tror rentene vil få fart på seg når hevingene først kommer. | Foto: Naina Helén Jåma/NTB Scanpix
Swedbank-analytiker Kjetil Martinsen tror rentene vil få fart på seg når hevingene først kommer. | Foto: Naina Helén Jåma/NTB Scanpix

Rente- og valutastrateg Kjetil Martinsen i Swedbank tror at den positive utviklingen til kronen etter det amerikanske presidentvalget er positivt for Norges Banks, og dermed norske bankers, rentebane, skriver Finansavisen.

Men han tror ikke renten blir endret før man har full kontroll på koronaviruset. Norges Banks rentebane peker i øyeblikket på maks to hevinger i året, og en styringsrente på 0,93 prosent ved utgangen av 2023.

– Men når det har skjedd, kan det gå fortere enn markedet priser inn. Da tror jeg rentehevingene kan komme med tre til seks måneders mellomrom, slik vi ofte har sett før, sier Martinsen til Finansavisen.

Følger USA

Martinsen viser til at både presidentvalget og senatsvalget i Georgias utfall gir signal om en mer ekspansiv finanspolitikk i USA. Og det fører normalt med seg høyere internasjonal vekst, også i Norge.

– Tommelfingerregelen har lenge vært at halvparten av handelspartnernes renteoppgang slår ut i den norske rentebanen, sier Martinsen.

Jæren Sparebank endrer vedtektene for å kunne betale kundeutbytte

Utlånsmarginene økte i november

Økonomer venter ingen kortsiktig oppgang for rentemarginene 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også