FinansWatch

Finans Norge: – Det er lang horisont på naturskadeforsikringsordningen

Noen år er mer kostbare enn andre for Norsk Naturskadepool. Ifølge tall fra Finans Norge markerte 2011 det mest kostbare året med skader for nesten tre milliarder. Den foreløpige prislappen på skredet i Gjerdrum er rundt 900 millioner kroner i naturskadeerstatninger.

Stine Neverdal, kommunikasjonssjef i Finans Norge. Foto: PR/Finans Norge

Naturskade i lovens forstand er skade på bygning eller innbo som direkte skyldes skred, storm, flom, stormflo, jordskjelv eller vulkanutbrudd. Dermed faller skredet i Gjerdrum klart innenfor naturskade. Alle bygninger og løsøre som forsikres mot brannskader gjennom vanlig hus – og innboforsikring blir automatisk også forsikret mot naturskade. Dette er utmeislet i naturskadeforsikringsloven.

– Ordningen administreres av Norsk Naturskadepool hvor alle skadeforsikringsselskaper i Norge er medlemmer. Det er lang horisont på dette, noen år er det mye som går til naturskader, andre år er det mindre. Det veksler fra år til år hvor store utbetalinger det er til naturskader. Erstatninger for materielle skader på bygninger, hus og andre boliger etter skredet dekkes av naturskadeforsikringen, sier Stine Neverdal, kommunikasjonssjef i Finans Norge, til FinansWatch.

Les denne artikkelen gratis

Registrer deg med e-post.
Ingen kredittkort nødvendig.

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Relaterte

finanswatch no desktop trial banner.jpg

Siste Nytt

Stillinger

Se flere

Se flere