Finanstilsynet krever full stans etter alvorlige overtredelser av hvitvaskingsregelverket

Tilsynet krever opphør av ulovlig virksomhet for de norske agentene til det nederlandske betalingsforetaket Caleen Financial Services B.V. Årsaken skal være at det foreligger alvorlige overtredelser av hvitvaskingsregelverket.
Foto: Jörgen Skjelsbæk
Foto: Jörgen Skjelsbæk

Finanstilsynet har mandag denne uken fattet et vedtak om å pålegge opphør av ulovlig virksomhet for de norske agentene til det nederlandske betalingsforetaket Caleen Financial Services B.V, fremgår det av en melding torsdag.

Bakgrunnen er informasjon om at det foreligger alvorlige overtredelser av hvitvaskingsregelverket. Det er samtidig vedtatt midlertidig stans av de respektive agentenes virksomhet for samme foretak, jf. hvitvaskingsforskriften § 1-2 og hvitvaskingsloven § 47, opplyses det.

«Det ligger til foretakets hjemstatsmyndighet (De Nederlandsche Bank) å fatte vedtak om permanent stans av virksomhet, men Finanstilsynet presiserer at Caleen Financial Services B.V. inntil videre ikke har tillatelse til, hverken via sitt nettverk av agenter eller ved å henvende seg til markedet på annen måte, å tilby betalingstjenester i Norge», skriver Finanstilsynet. .

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også