Finansforbundet er skuffet over statsbudsjettet

Forbundsleder Vigdis Mathisen mener dagens innretning av finansskatten vil bidra til økt nedbemanning og utflagging av arbeidsplasser i finansnæringen.
– Regjeringen prioriterer ikke sysselsettingen i finans, mener forbundsleder Vigdis Mathisen i Finansforbundet. | Foto: Finansforbundet
– Regjeringen prioriterer ikke sysselsettingen i finans, mener forbundsleder Vigdis Mathisen i Finansforbundet. | Foto: Finansforbundet

Mathisen uttaler i en pressemelding fra forbundet at hun er skuffet over at regjeringen ikke prioriterer sysselsetting i finans i statsbudsjettet.

– Det er fremdeles ikke fremmet konkrete endringsforslag til innretningen på finansskatten, uttaler Mathisen i meldingen.

– Stortinget har bedt om at særlig den delen som bidrar til økt arbeidsgiveravgift for ansatte i finansnæringen skal revurderes. Når regjeringen har foreslått at formuesskatten på arbeidende kapital skal reduseres, hadde vi også forventninger til at dette skulle bidra til en forbedring i innretningen av finansskatten. Slik innretningen er i dag, bidrar det til økt nedbemanning og utflagging av arbeidsplasser i finansnæringen, legger hun til.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også