FinansWatch

Sanner mener nye grep kan påvirke konkurransen i bankmarkedet

Finansdepartementet har fastsatt endringer i forskriften om garantiordningen for banklån til bedrifter, som gjør det mulig for bedriftene å flytte garanterte lån fra én bank til en annen.

Foto: Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Over 3.500 bedrifter har til nå fått lån under garantiordningen, og mange av dem kan ha behov eller ønske om å flytte lånet til en annen bank enn den som innvilget lånet, sier finansminister Jan Tore Sanner (H) i en pressemelding torsdag.

Til nå har det ikke vært spesifikt regulert hvordan refinansiering av garanterte lån kan skje. Dagens endringer i lånegarantiordningen klargjør derfor forholdet mellom ny og gammel bank, slik at det blir lettere for bedriftene å refinansiere lån som de har fått under ordningen.

– Muligheten for å flytte slike lån kan også ha betydning for konkurransen i bankmarkedet. Det er viktig at flyttinger skjer på en ryddig måte, og det legger vi til rette for ved dagens regelverksendringer, sier Sanner.

Regelen gjelder i første omgang for refinansieringer som gjennomføres innen 31. desember 2020, som er fristen for innvilgelse av nye garanterte lån under den norske ordningen og i EU-kommisjonens midlertidige regelverk om statsstøttetiltak under koronautbruddet, som ordningen bygger på.

Finansdepartementet vil komme tilbake til hvilke rammer for bankbytte som skal gjelde etter 31. desember 2020.

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch