ECB ventes å foreslå at bankutbytte droppes for hele 2020

Den europeiske sentralbanken, ECB,  skal angivelig helle mot å be europeiske bankene om å droppe utbytte i år. Banken er fortsatt i tenkeboksen, men pilene peker i den retningen, sier anonyme kilder til Bloomberg News
Den europeiske sentralbanken ventes å forlenge anbefalingen om utbyttestopp ut året.
Den europeiske sentralbanken ventes å forlenge anbefalingen om utbyttestopp ut året.

Når koronakrisen slo til med fuill kraft tidligere i år besluttet sentralbanken å bankene om å holde igjen på utbyttebetalinger og bonuser ut tredje kvartal, samtidig som det ble innført lettelser i kapitalkravene til bankene.

Ifølge Bloombergs kilder skal flere medlemmer i sentralbanken mene at det per i dag ikke er tydelig nok i hvliken retning økonomien vil bevege seg til at det forsvarlig å begynne å betale utbytte igjen. Dermed ventes ECB å beslutte om å forlenge både utbyttestopp om kapitallettelser ut året.

Den offisielle beslutningen kommer tirsdag.

Dermed skulle ECB komme på linje med Det europeiske systemrisikorådet, ESRB, som allerede 8. juni kom med en anbefaling om å om avstå fra utdeling av utbytte, tilbakekjøp av aksjer og bonuser minst frem til årsskiftet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

MEST AV DE NORSKE: Henrik Høye, adm. dir i Protector Forsikring topper lønnslisten blant lederne av de norske forsikringsselskapene. | Foto: Protector Forsikring

Dette tjener forsikringstoppene

For abonnenter