FinansWatch

Finansministeren understreker at målet er å få folk tilbake i jobb

Finansminister Jan Tore Sanner (H) sier at lønnstøtteordningen ikke løser alle problemer. For ham er den største utfordringen å finne gode økonomiske tiltak i en situasjon Norge aldri har vært i før.

Finansminister Jan Tore Sanner (H). | Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

«Prøvelsen vi som nasjon har stått i de siste månedene, har krevd mye av oss alle. For meg har den største utfordringen vært å finne gode økonomiske tiltak i en situasjon vi aldri har vært i før. På tegnebrettet er det mange tiltak som ser fine ut, men for regjeringen har det vært viktig å sette opp ordninger som er praktisk mulig å gjennomføre, treffsikre og virker raskt.», skriver Sanner i et innlegg publisert på regjeringen.no og hos DN.

Sanner peker på at nå som bedriftene kan åpne igjen må akutt nødhjelp for stengte bedrifter byttes ut med tiltak som gir bedriftene trygghet til å satse og løfte folk ut av ledighetskøen.

I praksis betyr det at en bedrift som går dårlig, ikke bør få særlig mer støtte enn en bedrift som går bra.

Jan Tore Sanner

«Lønnsstøtteordningen skal fungere som en slik kick-start på veien ut av krisen og til lav arbeidsledighet og høyere sysselsetting. Den skal bidra til økt aktivitet», skriver finansministeren i innlegget og legger til:

«I praksis betyr det at en bedrift som går dårlig, ikke bør få særlig mer støtte enn en bedrift som går bra. Det virker kanskje urettferdig, men det er nødvendig for at ordningen skal virke etter hensikten; å få flest mulig tilbake i jobb. Samtidig bør vi unngå å gi statlig støtte til bedrifter som allerede klarer seg bra. De vil ta tilbake permitterte uansett.»

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch