FinansWatch

Norges Bank setter styringsrenta til null prosent

Norges Bank setter ned styringsrenta til null prosent for første gang. – Det er uvanlig stor usikkerhet om utviklingen fremover, skriver Norges Bank.

Sentralbanksjef Øystein Olsen | Foto: Ørn E. Borgen

På rentemøtet 6. mai vedtok komiteen for pengepolitikk og finansiell stabilitet enstemmig å sette styringsrenten til null prosent.

– Slik komiteen nå vurderer utsiktene og risikobildet, vil styringsrenten mest sannsynlig bli liggende på dagens nivå en god stund fremover. Vi ser ikke for oss at styringsrenten vil bli satt ytterligere ned, sier sentralbanksjef Øystein Olsen i en pressemelding.

Aktiviteten i norsk økonomi har falt brått og brutalt som følge av koronapandemien. Landene rundt Norge er også sterkt rammet av koronapandemien. I tillegg har oljeprisen falt betraktelig. En lavere oljepris har også bidratt til å svekke kronekursen.

«Det er uvanlig stor usikkerhet om utviklingen fremover. Den økonomiske aktiviteten ventes å ta seg opp etter hvert som smitteverntiltakene trappes ned, men det vil trolig ta tid før produksjonen og sysselsettingen er tilbake på samme nivå som før pandemien,» står det i pressemeldingen.

Styringsrenten har virkning fra første virkedag etter offentliggjøring av rentebeslutningen.

Det ble på forhånd spekulert i om det kunne bli nullrente under dagens rentemøte. Analytikerne i DNB og Nordea var imidlertid samstemte i sine morgenrapporter torsdag om at renta ville bli holdt uendret.

Mer fra FinansWatch

Skal rekruttere unge talenter til finansbransjen

– Vi ønsker å være den naturlige samarbeidspartneren når selskaper i finanssektoren skal se etter sitt neste talent. Det er attraktivt med et selskap som spesialiserer seg på «talent search» innenfor finanssektoren, ikke bare «den eldre garde», sier fersk leder Fanny Harg i Finanstalenter AS.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch