FinansWatch

NHO foreslår koronastøtte fram til høsten

Etter én uke har over 12.000 bedrifter som fikk omsetningen halvert i mars, fått innvilget støtte. Nå vil NHO forlenge ordningen fram til over sommeren.

Sjeføkonom Øystein Dørum i NHO, har forslag til endringer i krisestøtten. | Foto: Vidar Ruud/NTB scanpix

– Tapene i næringslivet er dramatiske, sier NHOs sjeføkonom Øystein Dørum til Klassekampen.

De mer enn 12.000 bedriftene som har fått koronastøtte, har til sammen fått over en halv milliard kroner, men det er ikke i nærheten av å dekke tapene, som skal være på over fem milliarder kroner bare i mars – og det kommer mer.

Kontantstøtten skal dekke det aller nødvendigste av faste utgifter, som husleie, lån og utgiftsposter som uansett skal betales.

Vil fjerne egenandel

NHOs forslag til endringer inkluderer at ordningen fortsetter til høsten og at regjeringen fjerner egenandelen på 10.000 kroner, som organisasjonen mener rammer små selskaper. Dernest vil NHO at store selskaper ikke skal forfordeles, for de får nå støtten kraftig redusert.

Over 12.000 bedrifter hadde søkt om og fått krisestøtte for mars måned mandag morgen. Bedriftene har tapt over fem milliarder kroner, og fått en halv milliard i krisestøtte.

Ønsker også likestilling av bedrifter

NHO ønsker også at regjeringen likestiller tvangsstengte bedrifter og andre selskaper, der bedrifter som er pålagt stengt i dag får 90 prosent av faste kostnader dekket, mens andre får 80 prosent.

(©NTB)

Mer fra FinansWatch

Kraftig økning i kortbruk

Ikke engang i den travleste sommerperioden i 2019 har DNB sett tilsvarende kortbruk som de ser nå, melder banken.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch