Regjeringen vil forlenge muligheten til digitale generalforsamlinger

Den såkalte koronaloven som åpner for digitale årsmøter og generalforsamlinger har bare én måneds varighet. Nå vil næringsministeren forlenge varigheten til oktober.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Egne forskrifter for digitale møter, med hjemmel i koronaloven, gir næringslivet mulighet til å avholde styremøter, generalforsamlinger og årsmøter digitalt. Normalt krever loven at denne typen møter skal avholdes med fysisk fremmøte.

De midlertidige reglene, som ifølge Næringsdepartementet har blitt godt mottatt av næringslivet, hadde opprinnelig bare en måneds virkning. Nå sender departementet et forslag til høring om å forlenge bestemmelsene og videreføre dem i en egen lov.

– Selskapene må en god stund fremover belage seg på å ta beslutninger i digitale møter. Samtidig har de behov for et enkelt og forutsigbart regelverk som åpner for saksbehandling i tråd med pålegg, råd og anbefalinger fra offentlige myndigheter. Det nye lovforslaget vil bidra til økt forutsigbarhet, og et klarere regelverk, sier næringsminister Iselin Nybø i en pressemelding.

Departementets forslag er å forlenge bestemmelsene til 31. oktober og også åpne for at bestemmelsene kan omfatte statsforetak. I tillegg har departementet tatt inn noen endringer etter tilbakemeldinger og erfaringer fra næringslivet.

 

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også