Norske livselskaper forvalter nå over 2000 milliarder kroner

Innbetalinger til livselskapene økte med syv prosent i første kvartal. 
– BETYDELIG MENGDE: Direktør for pensjon og forsikring i Finans Norge, Stefi Kierulf Prytz, forteller om en økning for livselskapene i første kvartal.
– BETYDELIG MENGDE: Direktør for pensjon og forsikring i Finans Norge, Stefi Kierulf Prytz, forteller om en økning for livselskapene i første kvartal.

Innbetalingene i pensjonsmarkedet var på 35,7 milliarder kroner samlet i første kvartal, en økning på syv prosent fra samme periode året før, opplyser Finans Norge i en pressemelding. 

Den samlede kapitalen som forvaltes av de norske livselskapene økte med 12 prosent i første kvartal, og utgjør nå 2032 milliarder kroner. 

– Livselskapene forvalter en betydelig mengde kapital. Over 2000 milliarder kroner forvaltes på vegne av sine pensjonskunder, og den samlede kapitalen vokste med 7 prosent siden i fjor på samme tidspunkt, sier direktør for pensjon og forsikring i Finans Norge, Stefi Kierulf Prytz. 

– I underkant av 2 millioner ansatte i privat sektor har innskuddsbasert pensjon, og kapitalen i disse ordningene øker stadig i omfang, fortsetter hun.

Den største delen av markedet består av privat tjenestepensjon. Der utgjorde innbetalingene til sammen 15,6 milliarder kroner i første kvartal. 12 milliarder av dette besto av innbetalinger til innskuddsordninger. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også