Langeggen blir ny toppsjef i KLP Eiendom

Etter 25 år i selskapet, rykker Ellen Langeggen opp og blir administrerende direktør i KLP Eiendom.
RYKKER OPP: Ellen Langeggen blir administrerende direktør i KLP Eiendom. | Foto: KLP Eiendom
RYKKER OPP: Ellen Langeggen blir administrerende direktør i KLP Eiendom. | Foto: KLP Eiendom

Ellen Langeggen er ansatt som ny administrerende direktør i KLP Eiendom. Hun er i dag er forvaltningsdirektør i selskapet. Langeggen starter i den nye jobben 1. september. 

Styreleder i KLP Eiendom, Aage Schaanning, forteller om en grundig og god prosess for å finne den rette kandidaten. 

– Dette var en ettertraktet jobbmulighet og vi har hatt flere runder med mange veldig gode søkere, både interne og eksterne. Vi har vært på jakt etter den beste kandidaten til stillingen, og vi har lykkes. Vi er trygge på at Ellen Langeggen kan forvalte og utvikle KLPs eiendommer videre på en meget god måte, sier Schaanning i meldingen.

Veteran i selskapet

Langeggen har vært i selskapet i 25 år. Hun gleder seg til å overta etter nåværende toppsjef Gunnar Gjørtz, som går av med pensjon etter nær 14 år som administrerende direktør. 

– Jeg er veldig glad for å få muligheten til å lede KLP Eiendom fremover. Jeg tror at jeg med min lange og brede erfaring fra bransjen, kan lede selskapet på en god måte inn i fremtiden sammen med dyktige kolleger. Vi er i en unik posisjon med god tilgang til kapital og med mange gode eiendommer med sentral beliggenhet, sier Langeggen. 

KLP Eiendom skaper god avkastning på pensjonskapitalen til KLP blant annet ved å bidra aktivt til det grønne skiftet i eiendomsbransjen. 

– Gjennom bærekraftig drift, forvaltning og prosjektutvikling innretter vi vår eiendomsportefølje i tråd med klimamålene i Paris-avtalen. Vår ambisjon er at hensynet til miljøet skal være en del av vårt DNA, sier Langeggen. 

– Sikrer en trygg kontinuitet

Schaanning forteller at Langeggen overtar et stort og veldrevet eiendomsselskap med en topp eiendomsportefølje som har bidratt med solid avkastning til pensjonskapitalen i en lang rekke år. 

– KLP Eiendom under Gunnar Gjørtz sin ledelse, fortjener all takk for den jobben som er gjort, sier Schaanning. 

– Ellen har vært en nær kollega i alle disse årene. Hennes inngående kunnskap om virksomheten og solide bidrag til oppnådde resultater vil sikre en trygg kontinuitet i selskapets videre drift og utvikling, sier Gunnar Gjørtz.

Denne artikkelen ble først publisert av vårt søstermedie EiendomsWatch.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også