Oslo Pensjonsforsikring: – Vi står stødig i urolige tider

Oslo Pensjonsforsikring har planlagt for dårlige tider. – Nøkkelen med en god buffer er at vi har råd til å være med på noen nedturer, sier administrerende direktør Lars Haram.
Oslo Pensjonsforsikring | Foto: Oslo Pensjonsforsikring
Oslo Pensjonsforsikring | Foto: Oslo Pensjonsforsikring
av SYNNØVE PRYTZ BERSET

Oslo Pensjonsforsikring (OPF) hadde ved utgangen av tredje kvartal et konsernresultat på 21 millioner kroner før skatt, mot 218 millioner i overskudd tredje kvartal 2021.

Høye renter, høy inflasjon og krigen i Ukraina har preget finansmarkedene også i tredje kvartal, skriver Oslo Pensjonsforsikring i en pressemelding.

Har bygget opp buffer

Finansinntektene til OPF har falt ned til et minus på 3,7 milliarder kroner. Dette står i sterk kontrast til den samme perioden i fjor hvor finansinntektene var på 7,7 milliarder kroner.

Administrerende direktør i OPF, Lars Haram, påpeker med situasjonen i verdensmarkedene som bakteppe har OPF valgt riktig strategi i møte med den økonomiske nedgangen.

– Vi står stødig og har planlagt for dette. Vi har bygget opp en buffer i de gode tidene som har vært de siste årene og det er de som har gjort nettopp det, som vil klare seg i perioden vi er inne nå. Nøkkelen med en god buffer er at vi har råd til å være med på noen nedturer, slik at vi også sikrer oss at vi får med oss oppturene. I sum gjør det at vi kommer godt ut i et langsiktig perspektiv, sier Haram.

Garantert rente

Han påpeker videre at renteøkninger er bra for pensjonsselskaper i det lange løp.

– Pensjonspengene som står inne hos oss har garantert rente, og at rentene nå er stigende fra det lave nivået vi har hatt siden finanskrisen, gjør det enklere for oss å møte den garantien, sier Haram.

For tredje kvartal var avkastningen til Oslo Pensjonsforsikring minus 0,9 prosent og minus 3,4 prosent hittil i år.

Oslo Pensjonsforsikring har en forvaltningskapital på 123,9 milliarder kroner.

Oljefondet tapte 449 milliarder kroner i tredje kvartal

Turbulent kvartal for Folketrygdfondet

Nordea Liv om Bedriftpensjonsbarometeret: – Superviktig i vårt forbedringsarbeid

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også