FinansWatch

Storebrand har fullført Danica-kjøpet

Et drøyt halvår etter at intensjonen om å kjøpe den norske delen av Danica Pensjonsforsikring er transaksjonen fullført.

Konsernsjef Odd Arild Grefstad i Storebrand har nettopp kjøpt seg større i pensjonsmarkedet. | Foto: Lise Eide Risanger / Storebrand

Storebrand melder fredag at alle avtaler er signert og at transaksjonen med å kjøpe Danica Pensjonsforsikring er fullført. Prosessen startet offisielt 20. desember i fjor.

Nå starter prosessen med å innlemme Danica i Storebrand.

— Dette er en stor dag for oss. Med Danica om bord styrker vi vår tilstedeværelse innen tjenestepensjon i markedet for små og mellomstore bedrifter, og vårt forsikringstilbud innen personrisiko. Vi gleder oss til å ønske nye medarbeidere og kunder velkommen til Storebrand, sier konsernsjef i Storebrand, Odd Arild Grefstad i en pressemelding.

Steinar Bjørke blir administrerende direktør i Danica fremover, etter at nåværende direktør Steinar Nielsen slutter i forbindelse med transaksjonen. Bjørke har vært direktør for kunderelasjoner frem til nå.

Styreleder i det nye selskapet, Storebrand Danica Pensjonsforsikring, blir Storebrands Heidi Skaaret.

— Dagen er kommet der Danica i Norge får en ny eier. Vi i Danica har sett frem til denne dagen og gleder oss til å bli en del av Storebrand – en av pensjon- og forsikringsbransjens absolutt største og mest profesjonelle spillere i det norske markedet. Vi er overbevist om at dette blir bra for alle våre 240 000 personkunder, 15 000 bedriftskunder, våre ansatte, for kompetansemiljøet i Trondheim samt våre viktige sentrale distribusjonspartnere, sier Bjørke.

— Vi ser frem til å kunne kombinere begge selskapenes ekspertise og Storebrands gode tekniske løsninger med Danicas partnere og distributører. Dette vil bidra til at kundene får markedsledende produkter og tjenester, og vi gleder oss til å kunne ønske Danicas medarbeidere og kunder velkommen til Storebrand, sier Heidi Skaaret, konserndirektør personmarked i Storebrand.

Danica har vært et datterselskap i Danske Bank og er den sjette største tilbyderen av innskuddspensjon i Norge. Selskapet forvalter 30 milliarder kroner i innskuddspensjonsmidler for 15 000 selskaper og 96 000 aktive medlemmer.

Steinar Nielsen blir leder for personmarkedet i Danske Bank fremover.

Danske Bank får selge Danica: – Vi så etter en strategisk samarbeidspartner

Gjensidige kjøper dansk nisje-forsikrer

Har doblet antall ansatte i privat banking på Vestlandet: – Mangel på kvalifisert arbeidskraft kan begrense veksten i markedet

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch