Finansdepartementet ber Finanstilsynet om å utrede nye EU-regler for pensjon

Den nye EU forordningen om et pan-europeisk pensjonsprodukt (PEPP) trer i kraft i mars til neste år. Nå vil Finansdepartementet vite om det er behov for endringer i norsk rett.
Foto: finanstilsynet
Foto: finanstilsynet

PEPP er frivillige pensjonsspareprodukt. Målet med forordningen er blant annet å bidra til økt valgmulighet for pensjonssparing, særlig for arbeidstakere som flytter over landegrensene. Forordningen ble vedtatt i EU sommeren 2019 og skal gjelde i EU fra 22. mars 2022.

Finansdepartementet påpeker at regelverket er EØS-relevant og forventes tatt inn i EØS-avtalen.

Derfor ber departementet om at Finanstilsynet i et brev, om utrede behovet for endringer i norsk rett for å gjennomføre forventede EØS-forpliktelser som svarer til forordningen.

– Vi ber Finanstilsynet om å vurderer behovet for nasjonale regler om relevante forhold som ikke omfattes av PEPP-forordningen, som regulering av oppsparings- og utbetalingsfasen, og antar at det kan være hensiktsmessig å ta utgangspunkt i eksisterende regler for individuell pensjonssparing (IPS). I gjennomgangen av økonomiske og administrative konsekvenser ber vi om en vurdering av hvor stor utbredelse PEPP kan få i Norge, også gjennom overgang fra IPS, skriver Finansdepartementet i brevet.

Departementet ber om at Finanstilsynet oversender utkast innen 1. mars 2022.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

MEST AV DE NORSKE: Henrik Høye, adm. dir i Protector Forsikring topper lønnslisten blant lederne av de norske forsikringsselskapene. | Foto: Protector Forsikring

Dette tjener forsikringstoppene

For abonnenter