Inntil 90.000 arbeidstakere kan være uten obligatorisk pensjon

Ifølge tall fra SSB ligger tallet på arbeidstakere hvis arbeidsgiver ikke har orden på pensjonsforpliktelsene mellom 50.000 og 90.000 personer.
Skatteetaten har overtatt tilsynet med arbeidsgiveres innbetaling av pensjon for de ansatte. Dagbøter på 250 kroner per ansatt kan gis dersom man ikke har pensjonen på stell. | Foto: Lise Åserud / NTB
Skatteetaten har overtatt tilsynet med arbeidsgiveres innbetaling av pensjon for de ansatte. Dagbøter på 250 kroner per ansatt kan gis dersom man ikke har pensjonen på stell. | Foto: Lise Åserud / NTB

Fra første juli ble det innført mulighet for å ilegge arbeidsgivere som ikke oppfyller sine plikter til obligatorisk pensjon for de ansatte dagbøter. Ifølge SSB kan det være snakk om mellom 50.000 og 90.000 arbeidstakere, skriver FriFagbevegelse.

– Vi mener dette er svært uheldig for de arbeidstakerne som ikke får den pensjonssparingen de har krav på. Det er også uheldig med tanke på den konkurransevridningen som oppstår mellom bedriftene som etterlever reglene om Obligatorisk tjenestepensjon (OTP) og bedriftene som ikke gjør det, sier nestleder i NTL Skatt Erling Broen til bladet.

Det har skjedd flere endringer på pensjonsområdet i år. I februar ble Egen pensjonskonto innført og økte konkurransen i markedet samtidig som den enkelte arbeidstaker fikk bedre kontroll. I tillegg har Skatteetaten overtatt oppsynet med innbetaling av pensjon fra Finanstilsynet.

Nå er det altså også innført dagbøter til dem som blir avslørt i å jukse med pensjon. Og Skatteetatens innsyn i arbeidsgivernes regnskaper vil lette arbeidet med å avsløre synderne.

Dagbøtene er på 250 kroner per ansatt, noe som er langt mer enn det faktisk koster å gi de ansatte pensjonen de har krav på.

KLP: – Makten vi har som kapitalforvalter må anvendes på en klok måte

Nordea Liv vant kampen om å tilby pensjon for 380.000 medlemmer 

Dette blir prisen for å ikke ha pensjonen på plass

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også