KLP planlegger reduserte businessreiser også etter korona

I 2020 ble antall flyreiser i KLP redusert med 80 prosent, som sparte konsernet 11,6 millioner kroner. I likhet med KLP planlegger flere av selskapene i finansbransjen redusert reiseaktivitet i årene fremover.
Samfunnsansvarsdirektør Heidi Finskas i KLP. | Foto: KLP
Samfunnsansvarsdirektør Heidi Finskas i KLP. | Foto: KLP

– Koronapandemien vil utvilsomt gi en varig effekt på reisevaner i jobbsammenheng. Når samfunnet åpner opp igjen, vil reisevirksomheten etablere seg på et betydelig lavere nivå enn før pandemien, sier samfunnsansvarsdirektør Heidi Finskas i KLP, til Dagens Næringsliv.

Covid-19 har for alvor satt spor i den norske finansbransjen. Mens finansinntektene stupte midlertidig i kjølvannet av pandemien, er arbeidsmønsteret fortsatt svært annerledes enn for ett år siden. I store deler av bransjen jobber flertallet av de ansatte fortsatt på hjemmekontor, og flere har tatt til orde for at det kommer til å påvirke fremtidens jobbhverdag.

Dette har også gitt utslag på reiseregnskapene. Ifølge Dagens Næringsliv ble antallet flyreiser i KLP redusert med 80 prosent i 2020. Mens pensjonsgiganten i de to foregående hadde i snitt 6.572 flyreiser, var dette redusert til 1.302 i 2020.

– Kostnader knyttet til fly og hotell ble redusert fra rundt 11,6 millioner kroner i 2019 til 2,4 millioner kroner fjor, sier Finskas.

KLP sier de har planer om et redusert antall flyreiser også i årene som kommer, selv om de ikke har satt noen konkrete mål.

Også Storebrand hadde et fall i reisekostnader på rundt 80 prosent i fjor, sammenlignet med året før. De vil sette konkrete mål etter hvert for den videre reiseaktiviteten, mens DNB har en målsetning om å halvere reiseaktiviteten når støvet etter pandemien har lagt seg.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

MEST AV DE NORSKE: Henrik Høye, adm. dir i Protector Forsikring topper lønnslisten blant lederne av de norske forsikringsselskapene. | Foto: Protector Forsikring

Dette tjener forsikringstoppene

For abonnenter