FinansWatch

Amerikansk pensjons-topp kan få plass i Biden-administrasjonen

Roger Ferguson, leder for den amerikanske pensjonskassen TIAA har meldt at han fratrer i mars. Det har ført til spekulasjoner om en plass ved presidentens bord.

Roger Ferguson skal fratre sin stilling som leder for TIAA i mars og det spekuleres i om han kan være på vei til Joe Bidens regjering. | Foto: NTB/Evan Agostini/Invision/AP

Roger Ferguson har vært leder for TIAA, pensjonskassen til amerikanske lærere, i 12 år. Pensjonskassen forvalter i dag 1100 milliarder dollar og under Fergusons ledelse har pensjonskassen doblet seg i størrelse, skriver finanswatch.dk.

Stillingen regnes som en av de mektigste i amerikansk finansbransje.

– Når vi nå ser frem mot en post-epidemisk verden vil vårt neste skritt være avgjørende i forhold til vår langsiktige misjon. Jeg er overbevist om, og styret er enige i, at tiden er inne for å velge den neste CEO som kan fortsette å styrke og drive vår strategi for det neste tiåret og videre, sier Ferguson i en pressemelding.

Ferguson har tidligere jobbet i Swiss Re, en av verdens største gjenforsikringsaktører, sittet i styret i Googles morselskap Alphabet. Aviser som Wall Street Journal, CNN og Financial Times spekulerer nå i om hans fratredelse kan skyldes at han er aktuell for en posisjon i Joe Bidens regjering, antakelig som finansminister, eller Secretary of Treasury.

DNB jobber sakte, men sikkert med posisjoneringen rundt Egen pensjonskonto 

Finans Norge: Spesielt sterk konkurranse i bedriftsmarkedet 

Aksjefall gir tap for livsforsikringsselskapene 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch