FinansWatch

KLP investerer i norsk milliardprosjekt for vindkraft

Pensjonsselskapet KLP blir med på laget når Akershus Energi skal bygge vindkraftverk. Investeringsrammen er på to milliarder kroner og skal stå ferdig i 2021.

Foto: Jan Kåre Ness/NTB Scanpix

Onsdag ble det kjent at styret i Akershus Energi har gitt klarsignal for bygging av Songkjølen og Engerfjellet vindkraftverk i Nord-Odal kommune.

Akershus Energi har inngått en avtale med KLP, som er kommune- og helse-Norges eget pensjonsselskap, som innebærer at KLP går inn i prosjektet med en eierandel på 49 prosent.

– Lønnsomme vindkraftprosjekter som har støtte og tilslutning fra grunneiere og kommunestyre - som her - er prosjekter vi synes er interessante å gå inn i, sier Harald Koch-Hagen som er direktør for strategisk aktivaallokering i KLP.

Vindkraftverket har en estimert investeringsramme på inntil 2,0 milliarder norske kroner. Vindkraftverket vil bestå av 34 vindturbiner, og skal etter planen stå ferdig i 2021.

Konsernet har lang erfaring i norsk kraftsektor og vurderer løpende investeringer i norske energiselskap. I fjor uttalte KLP til E24 at selskapet årlig skal investere opptil seks milliarder i fornybar energi.

– Akershus Energi er et solid og seriøst energiselskap og vi er glade for å kunne øke våre investeringer innen fornybar energi, og på den måten bidra til å sikre pensjoner for framtiden, sier Koch-Hagen i KLP.

Mer fra FinansWatch

Gjensidige med eierskifteforsikring på bil

Forsikringsselskapet følger etter eierskifteforsikring på bolig, og tilbyr nå en pilot til utvalgte bilforhandlere som skal sikre handelen fra forhandler til privatpersoner.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch