FinansWatch

KLP investerer i norsk milliardprosjekt for vindkraft

Pensjonsselskapet KLP blir med på laget når Akershus Energi skal bygge vindkraftverk. Investeringsrammen er på to milliarder kroner og skal stå ferdig i 2021.

Foto: Jan Kåre Ness/NTB Scanpix

Onsdag ble det kjent at styret i Akershus Energi har gitt klarsignal for bygging av Songkjølen og Engerfjellet vindkraftverk i Nord-Odal kommune.

Akershus Energi har inngått en avtale med KLP, som er kommune- og helse-Norges eget pensjonsselskap, som innebærer at KLP går inn i prosjektet med en eierandel på 49 prosent.

– Lønnsomme vindkraftprosjekter som har støtte og tilslutning fra grunneiere og kommunestyre - som her - er prosjekter vi synes er interessante å gå inn i, sier Harald Koch-Hagen som er direktør for strategisk aktivaallokering i KLP.

Vindkraftverket har en estimert investeringsramme på inntil 2,0 milliarder norske kroner. Vindkraftverket vil bestå av 34 vindturbiner, og skal etter planen stå ferdig i 2021.

Konsernet har lang erfaring i norsk kraftsektor og vurderer løpende investeringer i norske energiselskap. I fjor uttalte KLP til E24 at selskapet årlig skal investere opptil seks milliarder i fornybar energi.

– Akershus Energi er et solid og seriøst energiselskap og vi er glade for å kunne øke våre investeringer innen fornybar energi, og på den måten bidra til å sikre pensjoner for framtiden, sier Koch-Hagen i KLP.

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger