DNB på topp i arbeidsgiver-kåring

Økonomistudentene mener Norges største bank er landets mest attraktive arbeidsgiver.
FIKK PRIS: – DNB er på en spennende reise, sier fagleder Employer Branding, Tonje Refvik (nest til høyre). | Foto: Universum
FIKK PRIS: – DNB er på en spennende reise, sier fagleder Employer Branding, Tonje Refvik (nest til høyre). | Foto: Universum

Hvert år gjennomfører Universum en undersøkelse over landets mest attraktive arbeidsgivere. Over 11.000 studenter fra over 100 ulike studieretninger ved 24 ulike universiteter og høgskoler i Norge har svart, og blant økonomistudentene er det DNB som troner helt på topp.

Landets største bank har tatt førsteplassen de siste årene, og har i et historisk perspektiv gjort det bra i flere kategorier, ifølge Universum.

– DNB er på en spennende reise, og det gleder oss å se at studenter på tvers av fagfelt får med seg at det er mange interessante og viktige utfordringer å ta fatt på i Norges største finansinstitusjon, sier Tonje Refvik, fagleder Employer Branding i DNB.

I undersøkelsen rangerer studentene sine drømmearbeidsgivere, svarer på hvordan de oppfatter disse samt angir hva som er viktig for dem i valg av fremtidige arbeidsgivere. 

Økonomistudentene har rangert Equinor som Norges nest mest attraktive arbeidsplass, mens Norges Bank/Oljefondet er på tredjeplass. Sistnevnte har tatt over tredjeplassen fra PwC, som de siste tre årene har hatt en jevn stigning sammen med de andre revisjonsselskapene Deloitte, KPMG, EY og BDO.

Blant IT-studentene er det Microsoft som er den mest attraktive arbeidsgiveren, etter å ha ligget bak Google i mange år. Microsoft sikret seg 36 prosent av stemmene. Equinor endte på en tredjeplass. DNB lander på en femteplass blant IT-studentene.

Årets «klatrere» blant økonomistudentene er Stordalen-eide Strawberry, Kongsberg Gruppen, BDO, NorgesGruppen, Statkraft og Bain, opplyses det.

Om våren blir studentenes favoritter offentliggjort av Universum, mens om høsten er det yrkesaktive med høyere utdanning som kårer den mest attraktive arbeidsgiveren. I høst måtte DNB se seg slått av Equinor.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også