Norce får Marianne Marthinsen som ny styreleder

Direktør i Finans Norge, Marianne Marthinsen, er ny styreleder i forskningsinstituttet Norce.
STYRELEDER: Den nye styrelederen i Norce, Marianne Marthinsen, har bakgrunn som politiker og finanstalsperson for Arbeiderpartiet. | Foto: Norce
STYRELEDER: Den nye styrelederen i Norce, Marianne Marthinsen, har bakgrunn som politiker og finanstalsperson for Arbeiderpartiet. | Foto: Norce

Marianne Marthinsen (42), som har bakgrunn som politiker og finanspolitisk talsperson for Arbeiderpartiet, påpeker i en pressemelding at Norce på kort tid har blitt en tung aktør i forsknings-Norge med store ambisjoner, stor bredde og en spennende sammensetning av eiere.

– Etter å ha brukt en del tid på etablering og reorganisering, fremstår organisasjonen som klar for å posisjonere seg enda sterkere både nasjonalt og i Europa. Det synes jeg det er morsomt å få lov til å bli en del av. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt, sier Marthinsen.

Hun avløser Robert Bjerknes, som fortsetter som nestleder i styret til Norce. Marthinsen ble innvalgt på Stortinget fra Oslo i 2005 og gjenvalgt i 2009, 2013 og 2017, og har i dag flere styreverv.

– Vi er svært glade for å få Marianne Marthinsen om bord, og ser frem til å samarbeide med henne, sier fungerende konsernsjef Thor Arne Håverstad i Norce.

Overtar som banksjef i Grue Sparebank

Stillingen som administrerende direktør i Nets avvikles

Tidligere banksjef i SR-Bank blir leder i Sparebanken Sør

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også