Klarna-veteran blir teknologidirektør i Signicat

ID-selskapet Signicat ansetter Mite Mitreski som ny teknologidirektør.

Trondheimsbaserte Signicat, som er best kjent i Norge som en leverandør av sikre ID-tjenester, ansetter nå Mite Mitreski (34) som ny teknologidirektør. Mitreski har bakgrunn som dataingeniør og kommer fra Klarna, hvor han har vært de siste syv årene, senest som direktør for selskapets Trust Center.

Etter å ha jobbet med finansteknologi og e-handel i over ti år, påpeker Mitreski at han tydelig har sett hvor avgjørende digital identitet er.

– Jeg tror Signicat er ideelt plassert til å ta nøkkelrollen i det europeiske ID-markedet. Nå gleder jeg meg til å starte og bli bedre kjent med det dyktige ingeniør-teamet som skal skape fremtidens ID-løsninger, sier Mitreski, i en pressemelding.

Sikter på internasjonal vekst

Ifølge administrerende direktør i Signicat, Asger Hattel, har Mitreksi det som skal til for å ta Signicats teknologi til neste internasjonale nivå.

– Han har en profil som passer Signicats ønske om internasjonal vekst på tvers av Europa, og på sikt globalt. Han er en dyktig leder og problemløser med en sterk CV, og kommer inn med sin erfaring på helt riktig tidspunkt i Signicat.

Solid erfaring

I Klarna jobbet Mitreski blant annet med migrering til nye plattformer og ved utvikling av nye og mer brukervennlige løsninger, en kompetanse han tar med seg til Signicat, hvor han både skal arbeide med komplekse produkter og løsninger til internasjonale entreprise-kunder, og mer lett-tilgjengelige brukerplattformer og teknologier til alle kunder.

– Jeg ser frem til å lede og veilede teamet med talentfulle ingeniører, samt være med å skalere selskapet til å bli en global løsningsleverandør. Signicat har den beste posisjonen for å søke etter og utvide løsninger innen digital signering, kunde-onboarding, kunde-autentisering, orkestrering og komplementære tjenester, sier Mitreski.

Mitreski kommer opprinnelig fra Nord-Makedonia, men bor nå i Sverige. Han har hatt flere seniorroller i Klarna og hatt ansvar for en rekke tjenesteområder. Før Klarna jobbet han som utvikler og leder i selskaper som Netcetera og Tricode. Han har også skrevet flere bøker og er en populær foredragsholder.

Regjeringen jobber med e-ID uten å ha tatt kontakt med finansbransjen: – Kommer nok en henvendelse fra Finans Norge

Finansforbundet har kartlagt bruken av kunstig intelligens: – Dette blir et utgangspunkt for bransjen

IDEX Biometrics og Reltime lanserer biometrisk betalings- og ID-kort rettet mot virtuelle verdier

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også