Han er ny banksjef i ASbank

Emil Inversini ansettes som administrerende banksjef i Askim & Spydeberg Sparebank (Asbank)
Emil Inversini (53) blir ny administrerende banksjef i Askim & Spydeberg Sparebank. | Foto: ASbank
Emil Inversini (53) blir ny administrerende banksjef i Askim & Spydeberg Sparebank. | Foto: ASbank

Emil Inversini har omfattende ledererfaring fra bank og finans, og kommer fra stillingen som salgsdirektør i Landkreditt Bank, der han er en del av konsernledelsen, skriver banken i en pressemelding.

Ny risiko-sjef i Askim og spydeberg sparebank


Inversini starter i jobben som administrerende banksjef i Askim & Spydeberg Sparebank den 15. september.

Styreleder Øyvind Hurlen uttaler at han er svært fornøyd med nyansettelsen.

– Det ble en god rekrutteringsprosess der vi til slutt sto igjen med flere svært dyktige kandidater. Når valget falt på Emil Inversini var det basert på hans gode forståelse, energi og entusiasme for lederoppgaven, i kombinasjon med en betydelig faglig ballast innen viktige områder for banken. I tillegg var det viktig at bankens leder har god kjennskap i vårt definerte markedsområde, sier Hurlen.

Styrelederen i ASbank: – Kritikken er definitivt en rettesnor for oss

Emil Inversini er bosatt på Nesodden i Follo, og har over 30 år med erfaring fra bank- og finansbransjen. Han kommer fra stillingen som salgsdirektør i Landkreditt Bank der han har hovedansvar for blant annet bedriftsmarkedet/landbruk, privatkunder, spareteam, kreditt/mislighold og låneadministrasjon.

I finanskonsernet Landkreditt sitter han også i konsernledelsen, med styreverv i tre av datterselskapene. Inversini har også ledererfaring fra Nordea, der han var assisterende regionsjef i Oslo og omegn med ansvar for tolv kontor, i tillegg til å være kundeansvarlig og senere leder for en storkundeavdeling innenfor eiendom, byggevare og handel. Inversini er utdannet innen økonomi fra Handelshøyskolen BI.

– Med Emil får vi en banksjef med rik erfaring fra tre av bankens viktigste kundeområder; privatkunder, næringslivskunder og landbruk, som er satsningsområder banken ønsker å ta større markedsandeler. Styret har også vektlagt hans sterke kompetanse med endringsprosesser, strategiarbeid og ledelse, samt kreditt, internkontroll og anti-hvitvask, sier Hurlen.

– Dette er en utrolig spennende jobb og jeg ser frem til å komme i gang med arbeidet. Askim & Spydeberg Sparebank har en historie som strekker seg langt tilbake i tid, og en solid posisjon i en del av landet som er i stadig vekst og utvikling. Det viktigste for banken fremover er fortsette å være en god og solid samarbeidspartner for nåværende og fremtidige kunder. Vi skal bygge videre på det gode arbeidet med å ta kontroll på tap og mislighold, og skape en sterk kultur som gir gode kundeopplevelser. På denne måten lykkes vi med lønnsom vekst, sier Inversini.

Tre medlemmer ut av styret i ASBank

Askim & Spydeberg Sparebank har brukt 8 millioner på intern granskning

Finanstilsynet vil egnethetsvurdere hele det nye ASbank-styret: – Naturlig, sier styreleder

Nytt styre i Askim og Spydeberg Sparebank

Ny styreleder i ASbank: – Den siste tidens hendelser kan ikke få definere banken

Rapport konkluderer med at systemer for styring og kontroll har vært mangelfull i ASbank

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også