DNB: Mener det er lettere å ansette i Bergen enn i Oslo

DNB har økt antall ansatte i sin bankvirksomhet med nesten 400 de seneste 12 månedene
Stillingsveksten i DNB Bank ASA Bergen var på 17 prosent, mens den i Oslo utgjorde kun tre prosent. | Foto: Espen Brynsrud
Stillingsveksten i DNB Bank ASA Bergen var på 17 prosent, mens den i Oslo utgjorde kun tre prosent. | Foto: Espen Brynsrud

Bladet Finansfokus har innhentet tall som viser at veksten er betydelig større i Bergen enn i Oslo. Mange av de nyansatte utfører IT-oppgaver.

– Det er for tiden lettere å ansette i Bergen enn i Oslo, sier John Helge Olsen til bladet. Olsen er ansatt i DNB Bank i Bergen.

Videre sier han at DNB ikke ønsker ikke å være lønnsledende.
– Lønnspresset innen IT-sektoren er svært høyt i Oslo. I vår rekruttering legger vi stor vekt på at vi kan tilby et godt fagmiljø og svært spennende arbeidsoppgaver, sier han.

Fra første kvartal i fjor til første kvartal i år økte antall ansatte i DNB Bank ASA med 395 til 7382, dette utgjør nær seks prosent.

Stillingsveksten i Bergen var på 17 prosent, mens den i Oslo utgjorde kun tre prosent. Tallene er basert på Enhetsregisterets A-meldinger og systematisert av Kartlagt.no, skriver Finansfokus.

Kommunikasjonsrådgiver Vidar Korsberg Dalsbø i DNB sier at selskapet normalt ikke kommenterer utvikling i tallet på ansatte, utenom årsrapporter og eventuelle kvartalsrapporter.

VFF: Nær halvparten nyansatte i fondsbransjen er kvinner

Eika Forsikring bygger opp egen distribusjon

DNB om utro tjenere i finansbransjen: – Å skape et godt arbeidsmiljø er det viktigste vi kan gjøre for å forebygge


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også