Finansforbundet: Behov for økt kryptokompetanse

Fremveksten av kryptoøkonomi øker behovet for mer kompetanse, sier Finansforbundet.
– Hvis vi skal være med å påvirke det som skjer, må vi både vite og skjønne hva som rører seg, sier forbundsleder i Finansforbundet, Vigdis Mathisen.
– Hvis vi skal være med å påvirke det som skjer, må vi både vite og skjønne hva som rører seg, sier forbundsleder i Finansforbundet, Vigdis Mathisen.

Finansfokus viser til tall fra EY Norge og Arcane Research, som viser at 420.000 nordmenn har investert i kryptovaluta.

– For mange unge fremstår denne verdenen som mer tilgjengelig enn aksjeverdenen. Samtidig er kryptovalutaer og blokkjeder som anvendelsesområder fremdeles i startfasen. Det er derfor viktig for oss å forstå hva disse nye teknologiene representerer, hvordan de kan tas i bruk og hvordan de kan påvirke finansnæringen, sier Ingeborg Frøysnes, spesialrådgiver for politikk og digitalisering i Finansforbundet, til bladet.

Finansforbundet investerer seks millioner kroner i kompetansehevende tiltak årlig, blant annet innenfor teknologitunge områder som kryptoøkonomi, kunstig intelligens og bærekraft. En del av denne satsingen er et samarbeid med IKT-Norge.

– Teknologien styrer mye av det som skjer i arbeidslivet. Hvis vi skal være med å påvirke det som skjer, må vi både vite og skjønne hva som rører seg, sier forbundsleder Vigdis Mathisen til Finansfokus.

Norske kryptoselskaper nærmere lansering av krypto-indeksfond

Verdens største kryptovaluta på sitt laveste nivå siden desember 2020

ESB: Hver tiende husholdning bruker kryptovaluta


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også