FinansWatch

To nye direktører til Oljefondet

Begge de to nye direktørene for aksjeinvesteringer er rekruttert internt.

Daniel Balthasar (t.v.) og Pedro Furtado Reis er ansatt som direktører for aksjeinvesteringer i Oljefondet. | Foto: Grantly Lynch

Daniel Balthasar og Pedro Furtado Reis er ansatt som direktører for aksjeinvesteringer i Norges Bank Investment Management (Oljefondet). Det skriver Norges Bank i en pressemelding.

– Jeg er veldig glad for at Daniel og Pedro er ansatt som nye direktører for aksjeinvesteringer. De er begge svært dyktige fagpersoner som imponerer meg med deres inngående kunnskap om aksjemarkedet. I tillegg er de ydmyke ledere som virkelig bryr seg om sine ansatte. Jeg er sikker på at de vil bli et flott tilskudd til ledergruppen, sier leder Nicolai Tangen i Norges Bank Investment Management i pressemeldingen.

Balthasar har jobbet i Oljefondet siden 2006 og har gått gradene fra porteføljeforvalter til leder for bil og konsumvarer i 2014, og senere som Global co-Head of Sector Strategies siden 2020. Han har tidligere jobbet for Deutsche Bank Asset Management.

Furtado Reis har jobbet i Oljefondet siden 2011. Han startet som porteføljeforvalter for selskaper i banksektoren. I 2014 ble han senior porteføljeforvalter og leder for samme sektor. Siden 2020 har han vært Global co-Head of Sector Strategies. Før dette var han Director of Equity Strategies i USB Investment Bank i fem år.

Petter Johnsen sitter i rollen som direktør for aksjeinvesteringer i dag og vil fungere i rollen til de to nye direktørene overtar. Fra 1. juli vil Johnsen gå over i en annen rolle i Oljefondet, hvor han skal jobbe med den aktive aksjeforvaltningen ved Oslo-kontoret.

– Under Petter Johnsens lederskap har vi klart å levere veldig gode resultater. Fremover vil vi jobbe med å forbedre prosesser og sørge for at vi bruker ressursene på best mulig måte for å sikre like gode resultater fremover, sier Balthasar.

Begge starter i sine nye roller 1. juli.

Mer fra FinansWatch

Sparebanken Vest vil vekse i bedriftsmarknaden

Banken meiner Vestlandet vil bli vinnaren i framtidas lågutsleppssamfunn og ser eit stort vekstpotensiale innafor viktige næringar som sjømat, fornybar, maritim, samt prosessindustrien.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch