Enighet i lønnsoppgjøret for finansbransjen

Finansforbundet og Finans Norge er kommet til enighet i lønnsoppgjøret for finanssektoren. Rammen for oppgjøret er på 3,7 prosent, det samme som i frontfaget.
Vigdis Mathisen i Finansforbundet (t.v.) og Runa Opdal Kerr i Finans Norge. | Foto: Finansfornundet (t.v.), Finans Norge
Vigdis Mathisen i Finansforbundet (t.v.) og Runa Opdal Kerr i Finans Norge. | Foto: Finansfornundet (t.v.), Finans Norge
NTB

Partene kom til enighet sent torsdag kveld, opplyser Finansforbundet. Oppgjøret innebærer et generelt tillegg på 13.000 kroner i året.

– Dette er et oppgjør vi totalt sett er fornøyd med. Det går svært godt for norsk finansnæring. De gode resultatene hadde ikke vært mulig å oppnå uten innsatsen til våre medlemmer, sier forbundsleder Vigdis Mathisen.

– Ulike synspunkter knyttet til blant annet profil på det økonomiske oppgjøret gjorde forhandlingene krevende, sier Runa Opdal Kerr, forhandlingsleder og arbeidslivsdirektør i Finans Norge.

Partene er også enige om at flere høytlønnede ansattegrupper skal omfattes av lønnsbestemmelsene i avtalen, samt styrkede bestemmelser i sentralavtalen om kompetanseheving, opplyser Finansforbundet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også