Lønnsoppgjøret: Enighet i Spekter

Medlemmer i Spekter-området er sikret et lønnstillegg på minimum 7800 kroner i året. Nå fortsetter forhandlingene lokalt.
Lizzie Ruud Thorkildsen er leder for YS Spekter | Foto: YS Spekter
Lizzie Ruud Thorkildsen er leder for YS Spekter | Foto: YS Spekter

Forhandlingene mellom Finansforbundet og Spekter, som ble gjort tirsdag, omfatter rundt 270 Finansforbundet-medlemmer i Innovasjon Norge, Kommunalbanken, Norges Bank og Vertikal Helseassistanse AS.

Medlemmer i Spekter-området er sikret et lønnstillegg på minimum 7800 kroner i året før forhandlingene nå fortsetter lokalt.

De innledende forhandlingene er første fase i lønnsoppgjøret i Spekter., og forhandlingene i Spekter pågår i flere runder.

Partene er enige om at det under forhandlingene skal legges vekt på likestilling/likelønn og at det skal tilrettelegges for likestilling, mangfold, integrering og livsfasebehov.

– Vi forventer at våre medlemmer i de videre forhandlingene får ytterligere tillegg slik at de sikres økt kjøpekraft, sier Lizzie Ruud Thorkildsen, forhandlingsleder i YS Spekter, ifølge Finansforbundet.

Sist helg kom Fellesforbundet og Parat til enighet med Norsk Industri, etter mekling på overtid, om en ramme på 3,7 prosent.

Rammen er retningsgivende for alle forhandlingsområder som følger etter. Utfallet av oppgjøret i frontfaget har mye å si for lønnsoppgjøret også i andre bransjer. Tanken med frontfagsmodellen, som Finansforbundet støtter, er at konkurranseutsatt industri forhandler først og setter rammene for de andre oppgjørene.

Finansforbundet skal forhandle Sentralavtalen med Finans Norge, Funksjonæravtalen med Virke og Overenskomst del A med Spekter.

Den 20 og 21 april starter forhandlingene mellom Finansforbundet og Finans Norge.

Tarifforhandlinger i gang fra mandag

Finansforbundet ut mot bonus-grep: – Finans Norge kommer med medisin som ikke passer til diagnosen

Finans Norge: – Bonus må behandles som en del av ansattes lønn




Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også