Ida Wolden Bache vil takke ja til å bli sentralbanksjef

Ida Wolden Bache vil takke ja til å bli utnevnt som sentralbanksjef for en periode på seks år.
BLIR SENTRALBANKSJEF LIKEVEL: Ida Wolden Bache søkte på stillingen da den ble utlyst i fjor høst. | Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
BLIR SENTRALBANKSJEF LIKEVEL: Ida Wolden Bache søkte på stillingen da den ble utlyst i fjor høst. | Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Bache har vært beskikket som sentralbanksjef siden Øystein Olsen gikk av 28. februar 2022. Finansministeren har torsdag varslet at han vil legge fram en innstilling for Kongen i statsråd om å utnevne henne som sentralbanksjef i et åremål på seks år.

– Jeg har i dag bekreftet overfor Finansdepartementet at jeg vil takke ja til å fortsette i stillingen som sentralbanksjef, sier Ida Wolden Bache i en pressemelding fra Norges Bank.

Torsdag ettermiddag ble det klart at Jens Stoltenberg trekker seg fra stillingen som sentralbanksjef etter å ha inngått en avtale med Nato om å fortsette som generalsekretær der.

Bache søkte på stillingen da den ble utlyst i fjor høst.

– Jeg søkte fordi jeg har et sterkt engasjement for Norges Bank, våre dyktige medarbeidere og vårt samfunnsoppdrag. Det engasjementet er like sterkt i dag, sier hun.

Jens Stoltenberg ble utnevnt til sentralbanksjef 4. februar i år. Nato varslet torsdag at Stoltenbergs engasjement som generalsekretær blir forlenget på grunn av den pågående krigen i Ukraina. I Den forbindelse har Stoltenberg sagt fra seg stillingen som sentralbanksjef.

– Vi i Norges Bank har stor respekt for den beslutningen Stoltenberg har tatt i lys av de svært viktige oppgavene han har som generalsekretær i NATO, sier Bache.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også