Undersøkelse viser at yngre sliter mer enn eldre

Finansforbundet setter nå fokus på psykiske problemer etter undersøkelse viser at de yngre sliter mer med psykiske problemer enn eldre i finansbransjen.
Illustrasjonsfoto. Holm Hjertaas i Vertikal Helse tror flere vil prate om mental helse da det har vært mer fokus på åpenhet de siste årene. | Foto: Colourbox.
Illustrasjonsfoto. Holm Hjertaas i Vertikal Helse tror flere vil prate om mental helse da det har vært mer fokus på åpenhet de siste årene. | Foto: Colourbox.

Finansfokus har gjort en undersøkelse av Finansforbundets medlemmer, og av i overkant 1000 svar svarte i underkant av 90 at de sliter psykisk eller har en psykisk diagnose, skriver Finansfokus.

Medlemmene som er under 35 år scorer lavere på undersøkelsen. Det er også flere yngre som oppgir at jobben påvirker den psykiske helsen negativt.

– Vi kjenner igjen tallene som viser at de yngre sliter mer enn de eldre, spesielt under pandemien. Mange unge har blitt sittende isolert, ofte i små leiligheter. Funnene i denne undersøkelsen samsvarer med det vi i Vertikal Helse ser, men også med FHIs undersøkelser, sier leder for psyk-teamet Tonje Holm Hjertaas i Vertikal Helse til Finansfokus.

De unge syns også det er lettere å prate om sine psykiske problemer, viser undersøkelsen.

Leder Vigdis Mathisen i Finansforbundet sier til bladet at de nå setter psykisk helse på agendaen, da det er et tema som har stor betydning for mange av forbundets medlemmer.

Mener hvitvaskings-reglene er utydelige

I Sverige kan banker behandle mistenkelige transaksjoner automatisk: – Loven er teknisk nøytral

Sparebankforeningen: Sparebankstiftelser omfattes ikke av ny lov

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også