Huseierne: – Vil føre til dårligere bankkonkurranse

– Dette er en dårlig dag for alle landets forbrukere som er opptatt av best mulig konkurranse, sier Morten Andreas Meyer i Huseierne.
IKKE GLAD: Morten Andreas Meyer er generalsekretær for Huseierne, som har vært i mot DNBs oppkjøp av Sbanken fra dag én. | Foto: Huseierne
IKKE GLAD: Morten Andreas Meyer er generalsekretær for Huseierne, som har vært i mot DNBs oppkjøp av Sbanken fra dag én. | Foto: Huseierne

Meyer er generalsekretær for Huseierne, som har vært mot DNBs oppkjøp av Sbanken fra dag én.

DNB får kjøpe Sbanken

– Det ligger i ryggmargen at når landet største bank ønsker å kjøpe opp den viktigste utfordrerbanken, så er vi i mot. Denne fusjonen vil føre til dårligere bankkonkurranse, både for kundene til disse to bankene og for alle bankkunder, sier Morten Andreas Meyer i en melding.

Han mener Sbanken er den aller viktigste utfordreren i det norske bankmarkedet.

– Banken har gjennom 20 år vært med å disiplinere alle de andre bankene, ikke minst DNB. Når DNB nå får anledning til å ta Sbanken som sin mest brysomme konkurrent ut av marked, er det svært uheldig, sier Meyer.

– Vi er lei for at Konkurranseklagenemnda overprøver Konkurransetilsynet og tar ikke hensyn til den viktige pådriverrollen Sbanken har for innovasjon og konkurranse i hele bankmarkedet. Sbanken spiller en mye viktigere rolle for konkurransen enn bytteforholdet mellom DNB og Sbanken og de to bankenes markedsandel tilsier, heter det fra Meyer.

Braathen: – Nyheten vi har ventet og håpet på

Sbanken etter «ja» fra Konkurranseklagenemnda: – Overraskende 

Bankene i Eika-alliansen rebalanserer eierskapet 

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også