FinansWatch

Han er innstilt som ny styreleder i Sparebank 1 Nord-Norge

Vil ha Eirik Frantzen som ny styreleder.

Eirik Frantzen er innstilt som styreleder i Sparebank1 Nord-Norge. | Foto: Michael Ulriksen

Valgkomiteen i SpareBank 1 Nord-Norges representantskaps forslag til ny styreleder ble lagt frem torsdag.

Det er flere nye navn blant de foreslåtte kandidatene.

Eirik Frantzen er innstilt som leder av styret. Frantsen er utdannet sivilingeniør, og er konsernsjef i Nordkraft. Han har også over ti års erfaring fra Bravida, både i Norge og i Sverige. Han er styremedlem for blant annet Universitetet i Oslo, Visinor og Oneco, og har tidligere vært styreleder i Sparebanken Narvik, skriver banken i en pressemelding.

I valgkomiteens innstilling er det ytterligere to kandidater med tung kompetanse fra bank og finans. Siv Sandvik er partner og advokat ved Advokatfirmaet Schjødt, der hun arbeider med bank, finans og restrukturering. Sigurd Carlsen har arbeidet innen bank og finans i mer enn 30 år, de fleste av disse i Nordea, sist som Chief Risk Officer.

Begge disse er innstilt som styremedlemmer. Det er også konsernsjef i Troms Kraft, Semming Semmingsen. Kathrine Tveiterås er på gjenvalg for to nye år.

– Vi vil få mange nye i styret. Dette beror på tilfeldigheter. Karl Eirik Schjøtt-Pedersen ble utnevnt til riksrevisor fra årsskiftet, og kunne dermed ikke fortsette sin styregjerning. På tampen av fjoråret gikk styremedlem Geir Bergvoll bort, etter en tids sykdom. I tillegg gikk ansatterepresentant Vivi Ann Pedersen av med pensjon, sier konsernsjef Liv Ulriksen i pressemeldingen.

Ulriksen mener det styret som nå er foreslått er svært kompetent.

– SpareBank 1 Nord- Norge er et stort konsern, og banksektoren er regulert med strenge krav til styring, kontroll og rapportering. Det er derfor spesielt viktig med god kunnskap om nettopp dette. Det foreslåtte styret er komplementært sammensatt, og tilfører oss den kompetansen vi trenger.

Dette er det foreslåtte styret i Sparebank 1 Nord-Norge:

  • Eirik Frantzen, styreleder (ny)
  • Kjersti Stormo (ikke på valg)
  • Trude Slettli (ikke på valg)
  • Kathrine Tveiterås (gjenvalg)
  • Siv Sandvik (ny)
  • Sigurd Carlsen (ny)
  • Semming Semmingsen (ny)
  • Kjetil Berntsen (ansatterepresentant)
  • Cecilie Wirkola (ansatterepresentant)

Sparebank 1 Nord-Norge følger situasjonen i Ukraina tett

Sparebank 1 Helgeland: – Vi har fått et eventyrlig løft på digitale løsninger

Jan-Frode Janson etter knallår: – Det er tydelig at det er de regionale sparebankene som har best avkastningMer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch