FinansWatch

BI-forsker får EU-finansiering for å forske på friksjoner mellom långiver og låntaker

Sven Kingler mottar 1,5 millioner euro for sitt forskningsprosjekt på friksjoner mellom långivere og låntakere i finansmarkedet.

Førstemanuensis Sven Klinger på BI. | Foto: BI.

Sven Klinger, førsteamanuensis ved BI, mottar et «Starting Grant» på 1,5 millioner euro, eller omtrent 15 millioner norske kroner, for et forskningsprosjekt på friksjoner mellom långivere og låntakere i finansmarkedet, av Det europeiske forskningsrådet (ECR).

Prosjektet vil vare frem til 2027 og Klinger vil samarbeide med kolleger fra Norges Bank, Columbia University, York University, University of Amsterdam og Darden School of Business, skirver BI i en pressemelding.

– Målet mitt i forskningsprosjektet FuFri (Funding Frictions after the Global Financial Crisis) er å bedre forstå risikoen det innebærer å miste tilgang til ekstern finansiering. Jeg vil undersøke spenninger i finanssystemet og se på hvordan institusjoner håndterer disse, sier Klingler i meldingen.

Han sier videre at han forventer en ny finanskrise før eller siden, men at han i sitt prosjekt vil studere spenningene som er synlige allerede nå, slik at det kan hjelpe politiske beslutningstakere med å håndtere fremtidige kriser.

 

Mer fra FinansWatch

Pensjonssparing: Flere skrur på «Is i magen»

Med funksjonen «Is i magen» i Kron-appen kan kundene følge med på hvordan nyhetsbildet påvirker investeringene deres. – Dette for å hjelpe kunden å nettopp ha is i magen opp mot opprinnelig spareplan, sier Emma Tryti i Kron.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch