BI-forsker får EU-finansiering for å forske på friksjoner mellom långiver og låntaker

Sven Kingler mottar 1,5 millioner euro for sitt forskningsprosjekt på friksjoner mellom långivere og låntakere i finansmarkedet.
Førstemanuensis Sven Klinger på BI. | Foto: BI.
Førstemanuensis Sven Klinger på BI. | Foto: BI.

Sven Klinger, førsteamanuensis ved BI, mottar et «Starting Grant» på 1,5 millioner euro, eller omtrent 15 millioner norske kroner, for et forskningsprosjekt på friksjoner mellom långivere og låntakere i finansmarkedet, av Det europeiske forskningsrådet (ECR).

Prosjektet vil vare frem til 2027 og Klinger vil samarbeide med kolleger fra Norges Bank, Columbia University, York University, University of Amsterdam og Darden School of Business, skirver BI i en pressemelding.

– Målet mitt i forskningsprosjektet FuFri (Funding Frictions after the Global Financial Crisis) er å bedre forstå risikoen det innebærer å miste tilgang til ekstern finansiering. Jeg vil undersøke spenninger i finanssystemet og se på hvordan institusjoner håndterer disse, sier Klingler i meldingen.

Han sier videre at han forventer en ny finanskrise før eller siden, men at han i sitt prosjekt vil studere spenningene som er synlige allerede nå, slik at det kan hjelpe politiske beslutningstakere med å håndtere fremtidige kriser.

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

MEST AV DE NORSKE: Henrik Høye, adm. dir i Protector Forsikring topper lønnslisten blant lederne av de norske forsikringsselskapene. | Foto: Protector Forsikring

Dette tjener forsikringstoppene

For abonnenter