FinansWatch

Siv Jensen ber Stoltenberg trekke sitt kandidatur til stillingen som sentralbanksjef

Siv Jensen, som var finansminister i seks og et halvt år, oppfordrer Jens Stoltenberg til å trekke sitt kandidatur til stillingen som sentralbanksjef.

Tidligere finansminister Siv Jensen oppfordrer Jens Stoltenberg til å trekke sitt kandidatur til stillingen som sentralbanksjef. Hun mener en utnevnelse av Stoltenberg vil være en trussel for det norske omdømmet. | Foto: Heiko Junge / NTB

I et innlegg i DN skriver Siv Jensen at Stoltenberg som sentralbanksjef «vil være en betydelig trussel for det norske omdømmet og for tilliten og troverdigheten til Norges Bank.»

– Jeg har ikke skrevet dette for å trekke Stoltenberg ned. Jeg er veldig glad i Jens og setter ham høyt som person. Jeg skriver dette fordi jeg er opptatt av omdømmet og uavhengigheten til Norges Bank, sier Jensen til DN.

Den tidligere finansministeren snakker varmt om kvalitetene til motkandidat Ida Wolden Bache, som hun mener er en svært sterk kandidat.

– Hun er ekstremt godt kvalifisert og kjempedyktig. Det er ingenting å lure på engang, sier Jensen.

DN: Finansdepartementet tar sikte på å utnevne ny sentralbanksjef i statsråd neste fredag.

Toppstillingene som skiftet person i 2021

Lovavdelingen i Justisdepartementet skal vurdere sentralbanksjef-kandidatenes habilitet 

Mer fra FinansWatch

Tryg inngår forlik i underslagssak

I en underslagssak har Sandberg revisjon, On time regnskap, regnskapskonsulent Johnsgaard og Gjensidige forsikring inngått forlik med Tryg forsikring før saken kom opp i Oslo tingrett.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch