I 2021 landet Elin Wøllo sin drømmejobb i Oljefondet

Som barn ønsket hun å bli etterforsker, men nå viser det seg at drømmejobben er businessanalytiker i Oljefondet.
Foto: Ørn E. Borgen
Foto: Ørn E. Borgen

I 2021 landet Elin Wøllo drømmejobben. I stillingen som businessanalytiker fungerer hun som en koordinator mellom ledergruppen og resten av Oljefondet, og er med på å bestemme hva eller hvem Oljefondet skal investere i.

– Eg tenkte, anten må eg ha den jobben eg har og finne mann og barn - eller eg kunne gå all in på jobb. Eg blir meir og meir sikker på at eg har valt det rette, sier Wøllo til Hallingdølen.

Etter at intervjuet med lokalavisen ble gjennomført reiste Wøllo til New York for å være en del av teamet som skal bestemme hva og hvem Oljefondet skal investere i.

– Eg må nesten klype meg i armen. No har eg faktisk landa draumejobben, sier hun til avisen.

Ifølge Wøllo var det et møte med oljefondsjef Nicolai Tangen som gjorde at hun søkte jobben. Wøllo har en bachelor i økonomi og forretningsjus, og har studert internasjonal business og finans i London. Hun har jobbet syv år i Oljefondet.

New York skal være hjemplassen hennes i et år, og her blir jobben å finne ut hvem som er verdt å investere i.

– Nei, no er eg faktisk til topps. Eller, eg vil bli sjølvstendig porteføljeforvaltar i teamet eg jobbar i. Dei gjev meg mykje motivasjon og viser meg at eg er god på det eg gjer, sier Wøllo til Hallingdølen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

MEST AV DE NORSKE: Henrik Høye, adm. dir i Protector Forsikring topper lønnslisten blant lederne av de norske forsikringsselskapene. | Foto: Protector Forsikring

Dette tjener forsikringstoppene

For abonnenter