Konsulentfirma: – Vanskeligere å fylle økonomistillingene

En undersøkelse gjort av Manpowergroup viser at bransjen forventer en oppbemanning innen finans og forretningstjenester.
Leder for konsulentvirksomheten innen økonomi Grethe Hustad i Jefferson Wells. | Foto: Ingar Sørensen / Jefferson Wells
Leder for konsulentvirksomheten innen økonomi Grethe Hustad i Jefferson Wells. | Foto: Ingar Sørensen / Jefferson Wells

Leder for konsulentvirksomheten innen økonomi Grethe Hustad i Jefferson Wells viser til Manpowergroup sitt arbeidsmarkedsbarometer. Der viser tallene for fjerde kvartal at det er mange som etterspør medarbeidere med finansbakgrunn, og 49 prosent forventer oppbemanning innen finans og forretningstjenester.

– Temperaturen er på vei opp, og det vises jo gjennom vårt daglige arbeid og gjennom Manpowergroups arbeidsmarkedsbarometer. Det er flere som etterspør konsulenttjenester, rett og slett fordi fremtiden er mindre usikker enn for ett år siden. Likevel er det et paradoks at det utlyses tusenvis av stillinger, samtidig som arbeidsledigheten er høy, sier Hustad i en pressemelding.

Konsulentvirksomheten Jefferson Wells er en del av Manpowergroup og viser til en graf der Finans og forretningstjenester har hatt høyere aktivitet gjennom pandemien enn hva det totalt har vært.

Hustad mener det er et talentmangel, der hun peker på at undersøkelsen til Manpowergroup viser at det er 66 prosent av arbeidsgiverne som sliter med å rekruttere folk med riktig kompetanse. Undersøkelsen har spurt 770 norske arbeidsgivere.

– Det er stadig en kamp om de beste hodene, nå mer enn før. Vi har kompetansemangel på flere områder ute i samfunnet, i tillegg til at vi møter det grønne skiftet. Norge er under omstilling og samfunnet møter behovet for ny kompetanse. Et eksempel på et slikt behov er nettopp kompetanse innen bærekraft, hvor markedet er ivrig til å se på nye bærekraftige forretningsmodeller, sier Hustad.

Han blir ny sjef for Tolga-Os sparebank

Finansforbundet er skuffet over statsbudsjettet: – Vi hadde ikke regnet med noe annet

Lokalbankalliansen har valgt samarbeidspartner for eiendomsmegling 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også