FinansWatch

Dagbladet: Politiker med full jobb tjener godt på mange verv ved siden av

Høyrepolitiker Gunn Marit Helgesen har mange verv og godtgjørelser, i tillegg til fulltidsjobben i kommunesektorens organisasjon. Et av vervene er i Sparebankstiftelsen Sør.

Gunn Marit Helgesen (H) skriver til Dagbladet at forberedelser og arbeid i forbindelse med fylkeskommunalt og politisk arbeid gjøres i kveld og helger, på grunn av styrelederjobben i KS. Men at hun skal be om fritak for flere av vervene. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Helgesen er styreleder i kommunesektorens organisasjon (KS) noe som gir en årslønn på 1,5 millioner kroner. I tillegg tjener hun over 800.000 kroner i årlige godtgjørelser for andre styrelederjobber og en rekke fylkespolitiske verv i Vestfold og Telemark. Det skriver Dagbladet.

Avisen skriver at Helgesen, i tillegg til fulltidsstillingen i KS, kan hun motta minst 757.000 kroner i året som godtgjøring for vervene hun i dag innehar.

På toppen av dette mottar hun 85.000 kroner i årlig honorar for å være styreleder i Sparebankstiftelsen Sør.

– Jeg vil be om fritak i Fylkestinget fra hovedutvalg, partssammensatt utvalg, og noen andre utvalg, skriver hun i en e-post til Dagbladet.

Mer fra FinansWatch

Skal rekruttere unge talenter til finansbransjen

– Vi ønsker å være den naturlige samarbeidspartneren når selskaper i finanssektoren skal se etter sitt neste talent. Det er attraktivt med et selskap som spesialiserer seg på «talent search» innenfor finanssektoren, ikke bare «den eldre garde», sier fersk leder Fanny Harg i Finanstalenter AS.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch