FinansWatch

Dagbladet: Politiker med full jobb tjener godt på mange verv ved siden av

Høyrepolitiker Gunn Marit Helgesen har mange verv og godtgjørelser, i tillegg til fulltidsjobben i kommunesektorens organisasjon. Et av vervene er i Sparebankstiftelsen Sør.

Gunn Marit Helgesen (H) skriver til Dagbladet at forberedelser og arbeid i forbindelse med fylkeskommunalt og politisk arbeid gjøres i kveld og helger, på grunn av styrelederjobben i KS. Men at hun skal be om fritak for flere av vervene. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Helgesen er styreleder i kommunesektorens organisasjon (KS) noe som gir en årslønn på 1,5 millioner kroner. I tillegg tjener hun over 800.000 kroner i årlige godtgjørelser for andre styrelederjobber og en rekke fylkespolitiske verv i Vestfold og Telemark. Det skriver Dagbladet.

Avisen skriver at Helgesen, i tillegg til fulltidsstillingen i KS, kan hun motta minst 757.000 kroner i året som godtgjøring for vervene hun i dag innehar.

På toppen av dette mottar hun 85.000 kroner i årlig honorar for å være styreleder i Sparebankstiftelsen Sør.

– Jeg vil be om fritak i Fylkestinget fra hovedutvalg, partssammensatt utvalg, og noen andre utvalg, skriver hun i en e-post til Dagbladet.

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger