FinansWatch

Fondsfinans ansetter forvalter fra Oljefondet

En av oljefondets analytikere blir porteføljeforvalter i Fondsfinans.

Christian Preben Bang er ansatt som porteføljeforvalter i Fondsfinans. | Foto: PR/ Fondsfinans Kapitalforvaltning

Christian Preben Bank er ansatt som porteføljeforvalter i Fondsfinans. Bang kommer fra stilling som senioranalytiker innen risikostyring og kvantitative finansanalyser i Norges Bank Investment Management, kjent som Oljefondet. Han har jobbet i Oljefondet i syv år.

I Fondsfinans blir Bang ansvarlig porteføljeforvalter for fondet Fondsfinans Global Helse.

– I NBIM (Oljefondet) har jeg siden 2014 jobbet med alt fra selskaps- og bransjeanalyse til risikostyring, kvantitativ analyse og systematiske strategier. Etter mange fantastiske og lærerike år der gleder jeg meg nå til å ta fatt på nye utfordringer, sier Bang på Fondsfinans sine nettsider.

Bang er oppvokst på Lillehammer og har studert filosofi og fysikk før han ble siviløkonom med mastergrad innen fysikk og matematikk. Han er også sertifisert finansanalytiker og utdannet renteanalytiker.

– Bakgrunnen min har gitt meg kunnskap innenfor både kvantitativ og kvalitativ kapitalforvaltning, samt dataanalyse og teknologi. Med denne kombinasjon av egenskaper håper jeg å kunne bidra til det sterke forvalterteamet i Fondsfinans. På det personlige plan er jeg opptatt av å være bevisst det store ansvaret det er å forvalte andres penger. Det er en oppgave jeg vil ta på største alvor hver eneste dag, sier Bang.

Disse skal lede studiosatsingen til Storebrand

Ny investeringsdirektør i DNB Liv: – Dagen Lehman Brothers gikk konkurs var dagen jeg ble en forvalter

Banksjef om ny allianse: – Vi tar et helt nytt grep etter 180 års historie 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch