FinansWatch

BI har uteksaminert første kull med «økonomi-jurister»

For to år siden startet BI opp en master i forretningsjuss og økonomi. Studiet ligger i skjæringspunktet mellom juss og finans.

Foto: Audun Braastad / NTB

Mandag var det en markering for de 27 første kandidatene som noen gang har tatt master i forretningsjuss og økonomi her til lands, melder Rett24.no

Utdanningen er ikke en grad i rettsvitenskap, og kan dermed ikke brukes til for eksempel advokatvirksomhet. Studentene som uteksamineres fra denne studieretningen skal kunne tilby forretningsjuridisk forståelse, uten bevilling.

– Noe vi synes er spesielt gledelig er at alle de 27 kandidatene alllerede har fått jobb. Denne utdannelsen har åpenbart dekket et hull i markedet, sier dosent Siv Staubo ved BI.

Av de 27 avgangsstudentene, er 20 kvinner. De uteksaminerte masterstudentene er blitt ansatt i mindre selskaper der de ikke har egne jurister men trenger kompetanse både innen juss og økonomi, i tradisjonelle advokatselskaper og i større revisjonsselskaper.

– Tilsvarende studier i Danmark og Sverige har lang fartstid og er veldig populære, så vår ambisjon er å beholde dette faget parallelt med at vi etablerer en full master i rettsvitenskap, sier førsteamanuensis Eivind Furuseth. 

 

 

 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch