FinansWatch

Sparebank 1 Gruppen støtter Kvinner i Finans – men ikke bare fordi de ligger godt an selv

Administrerende direktør Sigurd Aune i Sparebank 1-gruppen er klar på at selskapet vil støtte «Kvinner i Finans Charter», men sier de trenger tid før de melder seg på. En forpliktelse som påvirker ledernes lønninger kan ikke inngås uten nøye drøfting, mener Aune.

LIGGER GODT AN: Administrerende direktør Sigurd Aune i Sparebank 1-gruppen mener selskapet ligger godt an hva gjelder kjønnsbalanse og likelønn. | Foto: SpareBank 1-gruppen

Forrige uke kom det frem at gruppen bak Kvinner i Finans Charter ønsker å ta radikale grep for å få flere kvinnelige ledere i finansnæringen. Et av punktene går på at selskapene som ikke etterlever likestillingsmål, skal gi lønnskutt til lederne. Det skremmer ikke Sparebank 1-gruppen vekk fra initiativet.

– Vi har bestemt oss for å støtte dette initiativet. Vi har også sagt at vi er villige til å støtte initiativet økonomisk. Sparebank 1-gruppen står gunstig til hva gjelder kjønnsbalanse og likelønn. Vi har allerede en 50/50 fordeling på ledere med personalansvar og 40 prosent av topplederne i produktselskpene i gruppen er kvinner, sier Aune.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

Ørskog Sparebank retter fokuset mot Olga-svindel

Banksjef i Ørskog Sparebank kaller det «blodig urettferdig» at bankene skal måtte stå ansvarlig om kundene går imot signert avtale. Nå skal banken gjøre en jobb så Ørskog Sparebank slipper å miste kapital.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch