Nysnø: Finansbransjen trenger flere kvinner

Administrerende direktør Siri Kalvig i klimainvesteringsfondet Nysnø innrømmer at finansbransjen har et problem med ryktet. Hun vektlegger bransjens påvirkningskraft og oppfordrer flere kvinner til å søke seg hit.
Siri Kalvig, adm. dir. i Nysnø Invest. | Foto: Nysnø
Siri Kalvig, adm. dir. i Nysnø Invest. | Foto: Nysnø

– Vi får altfor få kvinnelige søkere til stillingene vi lyser ut. Det stemmer nok at finans kan ha et problem med ryktet, sier administrerende direktør Siri Kalvig i klimainvesteringsfondet Nysnø til E24.

Nysnø-organisasjonen består av nesten like mange kvinner som menn, men også her er menn i flertall. Investeringsanalytiker Guro Skjæveland har endret sitt syn på finans.

Sliter med mannsdominans
– Før tenkte jeg at finans var aksjer, svarte skjermer og menn i blå dress. Etter hvert skjønte jeg at det handlet om noe mer, og at vi har genuin påvirkningskraft. Nå tenker jeg ikke lenger på at jeg jobber innen finans, og trives veldig godt i bransjen, sier Skjæveland.

Toppsjef Kalvig er opptatt av å fremme finansbransjen slik den faktisk er:

– Finansbransjen er nå drevet mer av påvirkningskraft. Ønsket om å utrette noe. Dermed trenger man mer domenekunnskap. Det åpner for annen type kompetanse i finans. Og så vil jeg slå et slag for investeringsarbeid, jeg tror mange ikke er klar over hvor spennende det er!

Kalvig har erfaring fra å velge utradisjonelt, og innrømmer at hun ofte har stått alene i valgene som ble tatt.

– Hele livet har jeg jobbet i mannsdominerte yrker. Da jeg ble en del av finansbransjen, ble jeg overrasket over hvor lav kvinneandelen er. Finansnæringen trenger rett og slett flere kvinner. Og med kapitalen som verktøy kan en virkelig utrette store ting.

Økonomi og administrasjon mest populært blant studentene

KLP med rekordmange søkere til internshipprogrammet  

Storebrand ønsker flere kvinnelige søkere til teknologi- og kapitalforvaltningsrollene

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også