FinansWatch

Studentene får tilbud om ekstra lån

Studenter som har mistet inntekt på grunn av koronapandemien får nå muligheten om ekstra fra Lånekassen. I tillegg vil ordningen med utvidet rett til betalingsutsettelser videreføres ut juni.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim | Foto: Terje Pedersen / NTB

Studenter som har mistet inntekt på grunn av koronapandemien, kan nå søke Lånekassen om å få et tilleggslån på 26.000 kroner. 40 prosent, tilsvarende 10.400 kroner, vil bli gjort om til stipend.

– Bare et par dager etter at Stortinget vedtok de nye økonomiske tiltakene sendes altså de første tilbudene ut til studentene, og de som søker vil raskt få penger på konto. Det betyr mye for de studentene som har mistet inntekt, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H), i en pressemelding.

I tillegg vil ordningen med utvidet rett til betalingsutsettelser videreføres ut juni 2021. Det betyr at de som betaler tilbake på studielånet kan utsette betalingen uten å bruke av den ordinære potten på 36 betalingsutsettelser.

Lånekassen sender ut e-poster om mulighet til å søke om tilleggslånet puljevis, og studentene kan søke så fort de har mottatt e-posten.

– I løpet av de nærmeste dagene vil studenter som mottar lån og stipend dette semesteret, få en e-post fra Lånekassen om at de kan logge seg inn på Dine sider for å søke. De som søker, må fylle ut en egenerklæring som bekrefter nedgang i inntekt i perioden 16. juni i fjor til 15. juni i år på grunn av koronapandemien. De vil senere bli bedt om å dokumentere dette. Lånet blir utbetalt i løpet av et par dager etter at avtalen om støtte er signert, sier Anette Bjerke, kommunikasjonsdirektør i Lånekassen.

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch